Turcan și pensiile

Raluca Turcan, vorbind despre creșterea salariilor și a pensiilor a declarat: ”Nu vă pot spune acum o soluție. Orice creștere trebuie să fie sustenabilă”. Raluca Turcan, avizată favorabil pentru Ministerul Muncii, a declarat în decembrie, anul trecut, că nu poate da acum o soluție privind majorarea salariilor și pensiilor, urmând să fie continuate discuțiile cu Ministerul Finanțelor, în contextul elaborării bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale pe anul 2021.

”Într-un an de criză sanitară și economică, am crescut salariul minim în mod predictibil. Orice creștere trebuie să fie sustenabilă. Dacă ajungem să facem majorări artificiale, vom ajunge să facem rău tuturor oamenilor. Nu are nimeni intenția să dea cu o mână, și să ia cu două”, a spus Raluca Turcan.

Aceasta a mai spus că nu s-a dorit ca atunci când se va veni cu bugetul să se dea toate explicațiile, și pentru programări, dar a precizat că susține majorarea alocațiilor pentru copii.

Ministrul Muncii a spus că majorarea pensiilor cu 40 %, cum cere PSD, e o iluzie, și se speră că recalcularea pensiilor tuturor pensionarilor să aibă loc într-un an și jumătate. Doar că este posibil ca până atunci mulți dintre pensionari să nu mai fie în viață și să beneficieze de respectiva majorare. Ministrul liberal afirmă că creșterea pensiilor cu 40 % este o iluzie, sperând în recalcularea pensiilor. Raluca Turcan a vorbit și despre cei 900.000 de pensionari care trăiesc la limita sărăciei. România trebuie să aibă în cel mai scurt timp o creștere economică. Ministrul Raluca Turcan a spus că salariul minim va fi indexat în ședința de Guverncu 3,1 %, iar pensiile vor fi majorate în acest an.

Ioan DUMITRESCU