Trofeul festivalului “Pe deal la Teleormănel” a ajuns în Suceava

S-a tras cortina peste a 49-a ediție a festivalului “Pe deal la Teleormănel”. În acest an, trofeul a ajuns în Suceava, fiind adjudecat de Florin Traian Costan.

Unul dintre cele mai îndrăgite și longevive evenimente culturale din județul Teleorman, festivalul-concurs naţional de muzică populară românească “Pe deal la Teleormănel” a mai bifat o ediie. Este vorba despre a 49-a.

Festivalul “Pe deal la Teleormănel”, s-a bucurat şi în acest an de concurenţi de valoare și bine pregătiţi.

După două zile de concurs și o lungă deliberare, juriul a decis. Ca Florian Traian Costan să câștige premiul cel mare al festivalului. Teleormănenii nu au reușit astfel nici în acest an să pună mâna pe trofeul mult râvnit. Florin Pieleanu fiind singurul concurent din județul nostru care a reușit să câștige un premiu la această ediție. Este vorba despre premiul de popularitate.

Locul I a fost ocupat de o elevă de doar 15 ani din Gorj, Luiza Elena Turcu. Pe locul al doilea a urcat un tânăr din Giurgiu, Stelian Păun. Acesta a primit și premiul Radio România. Premiul al treilea a plecat tot la Suceava, fiind obținut de Didi Ionuț Cojocaru.

Câştigătorii au obținut, pe lângă trofeu și faimă şi premii în bani: Trofeul ’’Pe deal la Teleormănel’’ – 4.000 Ron; Premiul I – 3.000 Ron; Premiul II – 2.000 Ron; Premii III -1.500 Ron; Premiul de popularitate -1.000 Ron; Premiul ’’ Alexandru Dachin’’ – 600 Ron; Premiul Radio România pentru autenticitatea repertoriului – (o înregistrare gratuită la radio).

C. DUMITRACHE