Trenurile din Teleorman circulă cu 5 km/h

5 kilometri pe oră. Aceasta este viteza cu care circulă trenurile pe calea ferată între între Videle și Giurgiu. CFR Călători anunță întârzieri de peste 30 de minute din această cauză.

Inundațiile creează probleme și circulației feroviare. După ce autoritățile au decis restricționarea autoturismelor cu o greutate mai mică de 3,5 tone între comuna Drăgănești Vlașca și Ghimpați, iată că nici transportul feroviar nu o duce mai bine.

Exact în aceeași zonă, adică în apropiere de comuna Drăgănești, trenurile au restricție de viteză. Acestea circulă cu, atenție, 5 km/h! Cauza este ”inundarea căii ferate cu apa acumulată de la topirea zăpezii”.

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că pe secţia de cale ferată 903, Videle – Giurgiu, între staţiile Târnavele şi Vlaşca, judeţul Teleorman, circulaţia feroviară se desfăşoară cu restricţie de 20 km/h, iar între kilometrii feroviari 44+500 – 45+000, cu restricţie de 5 km/h, din cauza inundării căii ferate cu apa acumulată de la topirea zăpezii.

Trenurile care circulă între Videle şi Giurgiu pot acumula întârzieri de maxim 30 de minute.

Chiar dacă circulă cu viteza melcului se pare că, în aceste zile, trenul este cea mai bună metodă de a ajunge în singuranță la destinație.

C. DUMITRACHE