Trei terenuri de tenis pentru pasionaţii ”sportului alb”

Pasionaţii ”sportului alb” din Alexandria au motive de bucurie. Trei terenuri de tenis vor fi amenajate în Pădurea Vedea. Consilierii alexăndreni au aprobat în penultima şedinţă din 2013 propunerea edilului-şef, Victor Drăguşin de amenajare a trei terenuri de tenis de câmp în Pădurea Vedea.
Pentru această investiţie este nevoie de doar 562.663 lei. Din fericire, dacă se vor găsi aceşti bani, în această vară pasionaţii de tenis de câmp vor putea să joace pe noile terenuri.
Potrivit proiectului de hotărâre, fiecare teren de tenis va avea dimensiunile standard de 37×18 metri pătraţi.
De asemenea, ele vor fi realizate cu suprafaţă sintetică modular performantă. Pentru ca pasionaţii să nu investească prea mulţi bani în procurarea echipamentului fiecare teren va fi dotat cu fileu şi va fi împrejmuit cu plasă metalică.
Mai mult decât atât, în zilele toride de vară, iubitorii sportului alb nu vor avea probleme cu soarele şi asta deoarece toate cele trei terenuri vor beneficia de instalaţie de iluminat nocturn.
În prezent pasionaţii de tenis alexăndreni nu au prea multe alternative de recreere. Aceştia au pus mână de la mână şi au ”întreţinut” vechile terenuri de tenis din spatele fostului ştrand din PECO.
În fiecare an, la începutul primăverii ei ”cotizează” pentru câteva kilograme de zgură pe care o împrăştie pe terenurile împietrite în timp.
Din păcate, cum lucrurile nu sunt făcute în mod oficial de cele mai multe ori izbucnesc şi scandaluri între ”investitori” şi ceilalţi care se simt nedreptăţiţi de faptul că nu sunt lăsaţi să joace pe nişte terenuri care nu sunt revendicate de nimeni.
În ciuda acestor inconveniente, una dintre cele mai promiţătoare tinere practicante de tenis din ţară, alexăndreanca Ranya Sobh s-a ”antrenat” alături de tatăl ei ani de zile pe terenurile ”improvizate” din zona fostului ştrand.
În vârstă de 11 ani, Ranya a avut un an 2013 foarte bun. A câştigat nu mai puţin de 6 turnee: Cupa “Carpaţi”, ediţia de iarnă – Sinaia; Trofeul Fibec – Câmpina; Trofeul Katten, Cupa de Primăvară – Dărmăneşti; Trofeul Babolat – Piteşti; Cupa Aditen – Govora şi Cupa Slobozia.
Mai mult decât atât, ea a participat şi la concursul de selecţie organizat de Federaţia Română de Tenis, pentru completarea echipei de 3 sportive născute în 2002. Motivaţia şi jocul bun prestat a făcut ca tânăra alexăndreană să fie prima sportivă inclusă în lot.
Poate, odată cu amenajarea acestor terenuri de tenis şi alţi tineri alexăndreni vor începe să practice unul din cele mai curate sporturi.
Tenisul de câmp este originar din Anglia. El a apărut la sfârşitul secolului al XIX-lea şi s-a răspândit mai întâi în lumea engleză, în special la persoanele bogate din clasele superioare.
În prezent este jucat indiferent de bani, de vârstă, în multe ţări de pe glob. În mod remarcabil, în afara adoptării sistemului “Tiebreaker”, regulile sale au rămas neschimbate din 1890.

C. DUMITRACHE