Trei dintre cei mai renumiţi scriitori teleormăneni şi-au lansat, ieri, noile cărţi la Biblioteca Județeană

Sub egida Uniunii Scriitorilor din România, Biblioteca Județeană “Marin Preda”, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, a organizat ieri, 20 aprilie 2017, lansarea a patru cărți recent apărute sub însemnele editurii Neuma, din Cluj Napoca. Prima dintre ele, intitulată “Celălalt țărm” îl are ca autor pe binecunoscutul romancier, poet și traducător Horia Gârbea, celelalte trei volume puse la dispoziția iubitorilor de literatură aparținând scriitorilor teleormăneni Nicoleta Milea – “Umbra lui MIDAS”, Domnița Flori Neaga – “Toamna, ca o fregată” și Gheorghe Stroe -“Cină în Valea Sării”. Alături de autorii celor patru cărți s-au aflat publicistul Stan V. Cristea, poetul Florea Burtan, jurnalistul Stan Ștefan, criticul literar profesor Ana Dobre, precum și mulți iubitori de literatură autentică și admiratori ai celor patru scriitori.

În rolul de moderator al acestui regal de carte, Horia Gârbea, membru al Comitetului director al Uniunii Scriitorilor, președintele filialei de poezie București a USR, conferențiar universitar și traducător din operele genialului Sheaspheare, autor a peste 25 de volume de poezie, proză scurtă, teatru, publicistică și traduceri, a elogiat noile apariții editorilale ale celor trei scriitori teleormăneni, și desigur și-a prezentat ultimul său volum “Celălalt țărm”. Nu înainte de a vorbi despre noua editură de succes Neuma, din Cluj Napoca, în cadrul căreia deține rolul de coordonator editorial pentru creatorii literari din partea de sud a țării.

Horia Gârbea a apreciat că cei trei autori teleormăneni : Domnița Flori Neaga, Nicoleta Milea și Gheorghe Stroe au făcut și de această dovada, prin cele trei volume frumoase și interesante deopotrivă, că sunt scriitori deosebit de talentați, autentici, cu opere literare valoroase, cărți apreciate ca atare.

În mod colegial, într-o stare de spirit cu totul specială, cei patru autori care și-au lansat ieri noile apariții editoriale la Alexandria au vorbit fiecare despre volumelele celorlalți, iar Horia Gârbea a recitat cu patos și o mare sensibilitate poezii din volumele aparținând poetelor Domnița Flori Neaga și Nicoleta Milea, dar și din propriul volum de poezii.

Profesorul roșiorean Gheorghe Stroe este membru al Uniunii Scriitorilor din România, iar în acest for de conducere al breslei scriitorilor au șanse foarte mari de a accede în acest an și poetele Domnița Flori Neaga și Nicoleta Milea, după cum a apreciat Horia Gârbea. Lansarea celor patru noi volume de carte de ieri, la Alexandria, a fost în sine un eveniment deosebit de important în peisajul cultural teleormănean, conducerea Bibliotecii Judeţene “Marin Preda” promiţând că va organiza astfel de acţiuni culturale cât mai curând, în beneficiul scriitorilor teleormăneni consacraţi şi a celor din noua generaţie, dar şi al tuturor iubitorilor de literatură din acest judeţ binecuvântat de Dumnezeu.

Reamintim că astăzi, la Alexandria, la Biblioteca Judeţeană “Marin Preda”, prin strădania conducerii şi a personalului de specialitate al acestei instituţii vor fi derulate manifestări prin care va fi marcată “Ziua Bibliotecarului din România”.

George ZAVERA