Trei accidente rutiere, două incendii și 50 de intervenții SMURD

Weekend alert pentru pompierii din Teleorman. Aceștia au intervenit la nu mai puțin de 65 de misiuni.

50 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

3 accidente rutiere, unul produs în data de 12.02.2021, în jurul orei 13.15, între localitățile Dobrotești și Zâmbreasca, cu o persoană rănită ușor care a refuzat transportarea la spital după ce a primit primul ajutor de la echipajul SMURD Dobrotești și 2 accidente produse pe DJ 701.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 23.00, pe DJ 701, între localitățile Gratia și Poeni, un autoturism s-a răsturnat, rezultând trei victime, dintre care două încarcerate. Pentru salvarea persoanelor, la fața locului au intervenit pompierii Detașamentului Videle cu o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD, două echipaje medicale ale Serviciului de Ambulanță Teleorman, precum și pompierii giurgiuveni, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD.

Două victime de gen feminin, conștiente și cooperante, cu multiple traumatisme, erau prinse în caroseria deformată a mașinii, eliberarea acestora realizându-se de pompieri cu ajutor accesoriilor de descarcerare. Cele trei persoane rănite, un bărbat de 46 de ani, o femeie de 69 de ani și o alta de 43 de ani, au fost preluate de echipajele medicale, au primit primul ajutor și au fost transportate la Spitalul Orășenesc Videle pentru îngrijiri de specialitate. Pompierii au continuat misiunea pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și îndepărtarea resturilor de caroserie de pe carosabil.

În dimineața zilei de 13 februarie, în jurul orei 07.30, pe același sector de drum, între Gratia și Poeni, s-a produs un al doilea accident rutier, de data aceasta fără victime. La fața locului au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor pompierii Detașamentului Videle, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Ambele cazuri au rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

2 incendii de locuințe, în localitățile Dulceanca și Plosca, fără victime. Cele mai mari probleme generate de aceste evenimente au fost în localitatea Dulceanca, unde focul a distrus mobilierul din trei camere de locuit și acoperișul casei, realizat din astereală din lemn învelită cu tablă, pe cca. 200 mp. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 20000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la cca. 25000 de lei. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs de la un scurtcircuit electric.

La incendiul din localitatea Plosca, coșul de fum defect a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile din apropiere, aprizând astereala acoperișului din jurul acestuia. Din fericire, evenimentul a fost observat și anunțat la timp pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii militari lichidând incendiul înainte de a fi produse pagube materiale importante.

Un transport de persoane suspecte/confirmate cu virusul SARS CoV-2 către unitățile spitalicești din județ. O misiune de decontaminare a autospecialei de intervenție utilizată în misiunile COVID 19.

3 misiuni de transport și prelevare probe COVID-19 împreună cu personalul SAJ Teleorman. 3 transporturi de materiale și echipamente medicale către structurile implicate în gestionarea situațiilor generate de virusul SARS CoV-2. 2 misiuni pentru degajarea unui acoperiș smuls de vânt și a unui arbore căzut pe firele de electricitate, pe raza municipiului Alexandria.

C. DUMITRACHE