Transport public modern, sigur și ecologic, în Alexandria

Investițiile cu fonduri europene pe care edilii municipiului Alexandria le-au făcut în ultima perioadă în dezvoltarea și modernizarea transportului public de călători au condus la creșterea substanțială a numărului de persoane care utilizează transportul public ca mijloc de deplasare.

Municipalitatea a achiziționat 10 autobuze electrice, din fonduri europene, care vor înlocui integral flota existentă, învechită și poluantă, vom extinde rutele existente și pe alte străzi și către alte zone cu trafic crescut de persoane și vom înființa noi stații de călători.

Serviciul public de transport operează în acest moment cu primele două autobuze livrate și testate, urmând a introduce în circulație treptat, anul viitor, restul autobuzelor.

În cifre, schimbarea mijloacelor de transport vechi cu cele noi, pentru categoria elevi, pentru lunile octombrie și noiembrie înseamnă:

– 2022- vechile autobuze: octombrie- 56 elevi; noiembrie- 56 elevi;

– 2023- noile autobuze electrice: octombrie- 460 elevi; noiembrie- 466 elevi.

Elevii beneficiază de GRATUITATE pe transportul public local în baza legitimației de călătorie emisă de către Serviciul Public Local de Transport.

Cornelia RĂDULESCU