Transilvania Film dă banii înapoi celor care și-au luat bilete la Moromeții 2

Bătaie de joc la avanpremiera filmului ”Moromeții 2”. Peste 1000 de teleormăneni au plecat dezamăgiți din Sala Polivalentă, acolo unde s-a ”difuzat” filmul. Motivul? Sonorizarea extrem de proastă! Nici măcar cei care au stat în primele rânduri nu au reușit să înțeleagă replicile actorilor.

Fiasco total la avanpremiera filmului Morometii 2. Organizatorii, Transilvania Film, au dat un ”tun” de peste 15.000 de lei și au plecat. În urma lor au rămas sute de teleormăneni dezamăgiți.

Programat pentru ora 19:00, în seara de 7 noiembrie, filmul a debutat cu o întârzire de aproximativ 15 minute. Cei peste 1000 de spectatori au început să părăsească sala, atunci după ce au înțeles că n-au nici o șansă să vizioneze producția în condiții normale. Nici măcar cei din primele rânduri nu puteau înțelege ceea ce se vorbește.

Reprezentanții Transilvania Film, contactați de cotidianul nostru, au mărturisit că au învățat o lecție din această întâmplare și sunt dispuși să dea banii înapoi teleormănenilor.

”Regretăm situația produsă aseară la proiecția Moromeții 2 din Alexandria, de la Sala Polivalentă și ne asumăm în întregime responsabilitatea pentru problemele apărute.

În spatele acestui proiect și în spatele acestei caravane care și-a propus în mod ambițios să ajungă în aproape 60 de orașe, inclusiv în cele în care nu există cinematografe sau săli de multiplex în care filmul să poată rula din 16 noiembrie, este o echipă mică și care încearcă să facă foarte multe lucruri într-un timp foarte scurt cu resursele pe care le are la dispoziție. În ciuda celor mai bune intenții ale noastre, uneori lucrurile nu ies așa cum ne propunem și ne dorim. Ieri am greșit.

Ne-am asumat din start că vor fi situații în care vom face aceste proiecții speciale în spații alternative, care nu au construcția, designul și dotările necesare pentru a replica optim condițiile de spectacol cinematografic, dar realitatea este că nu aveam alte opțiuni.

Ceea ce s-a întâmplat aseară în Alexandria stă, încă o dată, ca dovadă a necesității unei săli în care să se poată desfășura un spectacol cinematografic în condiții (măcar) decente. Este inadmisibil ca într-un oraș ca acesta, în care există mulți oameni interesați de film, de teatru, în care se desfășoară multe alte acte culturale minunate (și ele tot în spații alternative sau improvizate) să nu existe un spațiu care să faciliteze întâlnirea publicului cu aceste manifestări culturale.

Vă asigurăm că noi ne-am învățat lecția, vom organiza proiecții mai multe în spații mai mici, astfel încât să evităm problemele de sonorizare și totuși să ajungem la public. Vom restitui integral celor care solicită banii pe bilete – dacă au fost cumpărate de la casierie, tot de acolo le puteți returna și veți primi banii înapoi; în cazul celor achiziționate online, în urma solicitării vor fi returnați direct în contul din care a fost făcută plata.

Le mulțumim celor aproape 400 de oameni care au rămas până la final alături de noi și l-au întâmpinat călduros pe Cuzin Toma, precum și celor de la Sala Polivalentă care și-au arătat disponibilitatea de a găzdui o astfel de proiecție și regretăm dacă i-am pus într-o situație neplăcută”, spun reprezentanții Transilvania Film.

De cealaltă parte, reprezentanții Primăriei Alexandria îi învită pe teleormăneni la premiera Moromoții 2.

”La Sala Polivalentă ar fi trebuit să aibă loc proiecția în avanpremieră a filmului Moromeții 2. Evenimentul a fost atât de așteptat încât a umplut toată sala. Oamenii au venit să vizioneze filmul și o mare parte au plecat dezamăgiți. Firma care organizează turneul național de promovare și care nu are legătura cu Primăria Municipiului Alexandria a “omis” să verifice condițiile de sonorizare și așa s-a ajuns la o situație extrem de neplăcută.

Având în vedere că filmul va fi proiectat în cinematografe începând cu data de 14 noiembrie vă așteptăm la film, în incinta Casei de Cultură, în condiții normale de vizionare”, spun reprezentanții Primăriei Alexandria.

C. DUMITRACHE