Traian Băsescu, posibil candidat la europarlamentare

Partidul Mișcarea Populară, fondat în jurul fostului președinte Traian Băsescu și condus acum de Eugen Tomac, cu reprezentare în județul Teleorman, are ca președinte al Organizației județene Teleorman pe Adrian Florescu, care susține, la începutul anului 2019, an cu duble alegeri, europarlamentare și prezidențiale, că în județul nostrum există 75 de organizații locale ale PMP și există 3.100 de membri de partid, cu carnete și cotizații la zi. Președintele Adrian Florescu afirmă că speră ca Partidul Mișcarea Populară să obțină cel puțin 10 % la alegerile pentru Parlamentul European și mai speră ca lista pentru europarlamentare să fie deschisă de Traian Băsescu, o adevărată ”locomotivă”, un ”animal politic”, care a reușit în cele două mandate să treacă peste două suspendări, reîntorcându-se de fiecare data la Palatul Cotroceni; acum Traian Băsecu nu mai poate candida pentru prezidențiale, deoarece Constituția României nu permite unui cetățean decât două mandate. În schimb, datorită cunoștințelor politicilor europene și mondiale, Traian Băsecu este candidatul ideal pentru europarlamentare, afirmă Adrian Florescu.

Referindu-se la alegerile pentru președinția țării, Adrian Florescu crede că PMP va merge cu Eugen Tomac, chiar dacă lucrurile nu au fost definitivate și nu s-a luat încă nici o decizie de candidatură.

Vorbind și despre conflictul permanent dintre cele două palate, dintre Palatul Cotroceni și Palatul Victoria, dintre președinte României, Klaus Werner Iohannis și premierul social-democrat, Viorica Vasilica Dăncilă, liderul PMP Adrian Florescu consideră că ambele părți greșesc. Adrian Florescu susține că președintele Iohannis ar trebui să înțeleagă faptul că PSD și ALDE au câștigat alegerile în 2016, și să nu mai stea totdeauna împotriva curentului, iar teleormăneana noastră, primul ministru Viorica Vasilica Dăncilă să nu mai forțeze permanent nota, căutând nod în papură la tot ce vine astăzi de la Cotroceni de la președintele Iohannis. Referindu-se doar la premierul Viorica Dăncilă, președintele PMP Teleorman declară despre aceasta că este o simplă marionetă a Partidului Social Democrat și a lui Liviu Nicolae Dragnea. Adrian Florescu susține despre Viorica Dăncilă că aceasta este o simplă purtătoare de decizii ale șefilor săi de partid. Vorbind și despre legea recursului compensatoriu, Adrian Florescu apreciază că respectivul act legislative ar trebui anulat imediat, mai ales după ce s-a văzut câți delicvenți puși în libertate au recidivat.

Ioan Dumitrescu