Tragerea la sorți a optimilor Cupei României. Turnu Măgurele – Universitatea Craiova

Turris Turnu Măgurele a reușit surpriza în Cupa României! Echipa teleormăneană a reușit să elimine Rapid București, chiar în Giulești! În optimile de finală, Turnu măgurele primește vizita celor de la Universitatea Craiova.

Surpriză în Cupa României! Rapid a fost eliminată de colega din liga a treia, Turris Turnu Măgurele. Suporterii au făcut însă spectacol ca la derby în Giulești.

Rapid a fost eliminată din Cupa României de colega din liga a treia, Turris Turnu Măgurele, însă suporterii au făcut un spectacol ca la derby în Giuleşti. Mai multe torţe au ajuns pe teren, iar partida a fost întreruptă timp de trei minute, în startul reprizei secunde.

Oaspeții au rezolvat calificarea pe final. Au marcat două goluri într-un sfert de oră, prin Dragu și Mario Mihai, și s-au calificat în optimi în detrimentul finalistei de acum șase ani, Rapid.

Jocurile din cadrul optimilor de finală ale Cupei României vor avea loc în perioada 29 octombrie – 4 noiembrie.

Partidele din optimile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Pentru instalaţiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalaţiei de nocturnă emis de constructor, prin care să se ateste conformitatea instalaţiei cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum şi dovada instalării acesteia. În cazul în care începând cu faza şaisprezecimilor de finală se întâlnesc echipe din categorii diferite şi echipa organizatoare nu deţine instalaţie de nocturnă, la cererea echipei care deţine aceasta facilitate şi cu acordul celeilalte echipe, jocul se poate disputa pe terenul echipei care deţine instalaţie de nocturnă.

În conformitate cu articolul 30, punctul 11 din ediţia 2018 a ROAF, în faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe durata celor 90 de minute. În situaţia jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri, conform art. 30 alin 9 din ROAF este permisă efectuarea a patru înlocuiri de jucători, cu condiţia ca cea de a patra înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri.

C. DUMITRACHE