Tragedie rutieră

Un copil de 15 ani şi-a pierdut viaţa, iar alte două sunt grav rănite în spital. Nenorocirea s-a petrecut pe raza comunei Putineiu. În timp ce conducea un autoturism din direcţia de mers Turnu Măgurele – Putineiu, un şofer de 27 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a poseda permis de conducere, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a răsturnat pe partea carosabilă. În autoturism erau 3 persoane şi toate au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Din păcate, din cauza leziunilor suferite, un tânăr de 15 ani a decedat.
Alcoolul nu face casă bună cu şoferia. Dacă se adaugă şi lipsa de experienţă în conducere situaţia poate degenera într-o tragedie. Deşi zilnic zeci de persoane îşi pierd viaţa din cauza accidentelor rutiere cauzate de şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice foarte puţini trag învăţăminte din aceste tragedii şi după mai multe pahare se urcă la volan.
Ieri dimineaţă, o altă tragedie s-a abătut asupra unei familii din comuna Putineiu. Cauza: alcoolul şi lipsa permisului de conducere.
”U. Tudorel de 27 de ani din comuna Putineiu, judeţul Teleorman în timp ce conducea un autoturism pe DN 65 A din direcţia de mers Turnu Măgurele – Putineiu, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi s-a răsturnat pe partea carosabilă.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a lui U.S. de 15 ani şi R. D. De 17 ani, ocupanţi ai autoturismului precum şi şoferul. Aceştia au fost transportaţi la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale unde U.S. din cauza leziunilor grave survenite a decedat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că U. Tudorel nu posedă permis de conducere, iar autoturismul pe care îl conducea aparţinea unei alte persoane iar acesta l-a sustras în seara zilei de 17.03.2014 în jurul orelor 21.30 din curtea unei societăţi unde lucrează ca muncitor necalificat, cu scopul de a se deplasa la domiciliul său din comuna Putineiu”, se arată într-un comunicat al IPJ Teleorman.
În cauză s-a întocmit dosarul penal pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere auto fără a poseda permis de conducere, conducere auto cu alcoolemie peste limita legală şi furtul de folosinţă.

C. DUMITRACHE