Tractor românesc, lansat la INDAGRA!

La Bucureşti, la Târgul INDAGRA, a fost lansat primul tractor agricol fabricat în România, după ce Fabrica de Tractoare de la Braşov a fost desfiinţată. Preţul de vânzare pleacă de la 34.500 de euro.

Tractorul Tagro a fost realizat în Centrul de Cercetare şi Dezvoltare pentru Utilaje Agricole şi Forestiere – IFOR – care funcţionează la Reghin. Centrul de Cercetare are aproximativ 50 de angajaţi, ingineri români. În cadrul Fabricii de Tractoare de la Reghin în prezent lucrează 500 de muncitori şi specialişti.

Producţia în serie a acestui tractor va începe în luna aprilie 2019, iar conducerea IRUM Reghin estimează că în primul an vor fi produse şi vândute 200 de tractoare, în 2020 va fi depăşit pragul de 300 de tractoare, iar în 2021 vor urma alte 500 de tractoare Tagro.

Tractorul Tagro este destinat cu precădere fermelor mici şi mijlocii şi va fi vândut atât pe piaţa internă, cât şi pe cele externe.

Înainte de lansare, tractorul a fost testat în România şi în Italia, iar până la finalul acestui an se va finaliza procesul de omologare la Registrul Auto Român Bucureşti.

Tractorul Tagro este dotat cu un motor FPT cu o capacitatea cilindrică de 3.387 cm³ şi o putere de 102 Cp (75Kw). Cuplu maxim: 430 Nm la 1400 rpm, rezervor combustibil: 110 l, cutie de viteze Shuttle cu 12 viteze de mers înainte şi 12 de mers înapoi, cuplare tracţiune 4×4: electrohidraulică. Capacitate de ridicare tiranţi spate: 4.400 kg, cu Sistem Auto Lift. Sunt dotate cu scaun cu pernă de aer pentru mecanizator, girofar şi aer condiţionat.

George ZAVERA