Tot mai mulți teleormăneni decid să divorțeze

Numărul divorțurilor a depășit în luna februarie numărul căsătoriilor. Potrivit datelor statistice, în a doua lună a acestui an, 55 de cupluri și-au separat oficial destinele. În aceeași lună, 53 de cupluri s-au căsătorit.

Tot mai multe familii teleormănene aleg să pună capăt mariajului. Potrivit Institutului de Statistică Teleorman, în ultima lună analizată, 53 de cupluri au ales să se căsătorească, în vreme ce 55 au pus capăt mariajului.

”La oficiile de stare civilă s-au înregistrat în luna februarie 53 căsătorii, cu 15 mai multe decât în luna ianuarie 2017. Numărul divorţurilor pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive a fost în luna februarie de 55 divorţuri, cu 24 mai mare decât în luna ianuarie 2017.

Numărul căsătoriilor a fost, în luna februarie 2017, cu 4 mai mic decât în aceeaşi lună din anul precedent. Numărul divorţurilor pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive a fost, în luna februarie de 2017, cu 2 mai mare decât în luna februarie 2016”, se precizează în ultimul buletin statistic.

Când vorbim despre principalele motive de divorț, românii înregistrează o ”tradiție” la capitolul violență și consum de alcool. De câțiva ani buni, una dintre cauzele obișnuite ale încheierii unui mariaj a devenit munca în străinătate a unuia dintre parteneri sau chiar a ambilor. Lipsa comunicării sau incompatibilitatea la nivel de educație sau stil de viață reprezintă alte elemente decisive în soarta unei căsnicii.

Cei mai mulți teleormăneni divorțează de comun acord. Durata căsniciei până la primul divorț este cea mai lungă, de regulă. Pe urmă, se scurtează tot mai mult. Oamenii nu mai au răbdare, știu că nu e un capăt de țară dacă divorțează, normele sociale tradiționale sau religioase se mai estompează. Numărul căsătoriilor este din ce în ce mai mic, tinerii nemaiavând motive să formeze familii, în condiţiile în care statul nu le acordă decât un sprijin minimal, incomparabil cu cel acordat acum trei ani.

C. DUMITRACHE