Tot mai mulți șoferi se aleg cu dosare penale

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere şi conştientizării de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie, fiind aplicate peste 90 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 55.000 lei.

Dintre acestea, 62 au fost aplicate pentru depășirea limitei de viteză.

Totodată, au fost reținute 10 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce și au fost retrase patru certificate de înmatriculare pentru diferite abateri de la normele rutiere.

Se înmulțesc și șoferii care comit infracțiuni și se aleg cu dosare penale.

Polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Videle au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis, în cazul unui tânăr în vârstă de 20 de ani domiciliat în comuna Botoroaga, depistat în timp ce conducea un autoturism pe DJ 503, pe raza comunei Moșteni, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Și polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă în cazul unui accident rutier produs în jurul orei 22:00, la întersecția DJ 612A cu DN 6.

Din primele cercetări a reieșit faptul că, în timp ce un tânăr în vârstă de 19 ani din comuna Dobrotești conducea un autoturism pe DJ 612A, la intersecția cu DN 6 nu a respectat semnificația indicatorului “Oprire”, intrând în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de către un tânăr în vârstă de 21 de ani, domiciliat în municipiul Roșiori de Vede.

În urma impactului, două persoane, pasageri în autoturisme, au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

La momentul producerii evenimentului rutier conducătorii auto nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

În Alexandria, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 26 de ani, domiciliat în comuna Țigănești, în timp ce conducea un autoturismpe strada Libertății din municipiul Alexandria, deși anterior îi fusese suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Și polițiștii din cadrul Biroului Rutier Turnu Măgurele au depistat un bărbat în vârstă de 26 de ani, domiciliat în localitate, în timp ce conducea un autoturism având valabilitatea autorizației de circulație provizorie expirată din data de 06.01.2020, autoturismul fiind neînmatriculat.

Tot polițiștii din Turnu Măgurele au depistat un bărbat în vârstă de 38 de ani din județul Mehedinți în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Independenței din localitate, deși consumase băuturi alcoolice.

Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Nu în ultimul rând, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roșiori de Vede au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă în cazul unui accident produs la ieșirea din satul Dulceanca, către satul Vedea.

Din primele cercetări a reieșit faptul că, în jurul orei 11:00, în timp ce un tânăr în vârstă de 22 de ani din comuna Vedea conducea un autoturism pe DJ 601F, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, a derapat și a intrat în coliziune cu un copac, în afara părții carosabile.

Atât conducătorul auto, cât și pasagera, o femeie în vârstă de 44 de ani din comuna Vedea, au fost transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Claudiu DUMITRACHE