Teleormanul, în topul judeţelor cu cea mai mică prezenţă la cursurile de formare profesională

Statisticile privind prognoza cursurilor de formare profesională, care a început în această lună la nivel naţional, arată faptul că Teleormanul se află din nou în topul judeţelor cu cea mai mică prezenţă.
Pentru luna în curs A.N.O.F.M. derulează aproximativ 200 de programe de formare profesională pentru un număr de 4.189 persoane, prin servicii gratuite, organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă.
Conform informaţiilor postate pe site-ul A.N.O.F.M., în judeţul Teleorman, în perioada menţionată se derulează trei cursuri de formare profesională valabile pentru un număr de 42 de persoane. Cursanţii sunt împărţiţi în mod egal pentru specializările: operatori introducere, validare şi prelucrare date; bucătari şi instalatori tehnico-sanitari şi gaze.
Judeţul cu participare zero, la cursurile de formare profesională, este Caraş-Severin, urmat de judeţul Sibiu cu 25 persoane, şi judeţele Cluj, Sălaj şi Ilfov cu câte 28 de persoane înscrise în programele de formare profesională.
La polul opus, judeţele în care se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Iaşi (375 persoane), Constanţa (250 persoane), Botoşani (224 persoane), Dolj (196 persoane), Vaslui (189 persoane).

Mirel MANAFU