Teleormănenii pot opta pentru locuri de muncă şi în România

Am scris în ziarul nostru despre locurile de muncă oferite prin reţeaua EURES pentru românii care doresc să muncească în străinătate.
Azi prezentăm situaţia locurilor de muncă existente la nivel naţional, care sunt mult mai la îndemâna teleormănenilor, care, deocamdată, se confruntă cu o realitate crudă. În Teleormanul dezindustrializat locurile de muncă sunt tot mai puţine iar numărul de şomeri printre cel mai mare din ţară.
Astfel potrivit datelor de ultimă oră centralizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în perioada 7-13 februarie, la nivel naţional sunt înregistrate 6.683 locuri de muncă.
Cele mai multe slujbe sunt puse la dispoziţia doritorilor de Bucureşti (834) şi de judeţele cele mai dezvoltate din punct de vedere economic. Astfel Clujul oferă 856 locuri de muncă, Iaşiul (589), Timiş (367), Arad (297), Constanţa (251), Sibiu (227), Bistriţa-Năsăud (207) şi Braşov (202).
Judeţele cu cele mai puţine oferte de muncă sunt Bacău (2), Caraş-Severin şi Mehedinţi (3), Buzău (15), Galaţi şi Alba câte (19), Ialomiţa şi Dolj (33), Suceava (42), Vrancea (55), Sălaj (61).
Din punct de vedere al structurii profesionale oferta de locuri de muncă se prezintă astfel: 804 locuri de muncă pentru persoanele cu studii superioare, cele mai multe pentru meseriile de inginer, sub-inginer şi analist servicii clienţi (107), programator (42), consilieri vânzări asigurări (39), asistent medical generalist (38), manager de zonă (19) şi consilier financiar-bancar (17).
Pentru studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi sunt disponibile (5.879) locuri de muncă, cele mai multe pentru confecţioner-asamblor articole textile (591), muncitor necalificat în industria confecţiilor (479), operator confecţioner industria – îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice, (334), sudor (207), manipulant mărfuri (187), lăcătuş construcţii metalice şi navale (158), muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (156) şi agent de vânzări (127).
Având în vedere că unul dintre principiile de bază ale dezvoltării economice a Uniunii Europene este libertatea circulaţiei forţei de muncă şi a capitalului, cu atât mai uşor de aplicat principiul mobilităţii forţei de muncă în interiorul aceleiaşi ţări. Aşa că n-ar fi exclus ca şi în România să asistăm la un aflux de solicitanţi către judeţele care oferă cele mai multe locuri de muncă şi cel mai bine plătite.

Mirel MANAFU