Teleormănenii încep să câştige mai bine, cel puţin pe hârtie

Salariile teleormănenilor au crescut. Cel puţin asta reiese din ultimul buletin statistic al Direcţiei Judeţene de Statistică Teleorman.

Avem puține locuri de muncă, iar ele sunt și prost plătite. Aceasta este concluzia care se poate trage din ultimul buletin informativ al Statisticii Teleorman. Potrivit datelor, teleormănenii sunt printre cei mai prost plătiți români.

Potrivit statisticienilor, “în luna noiembrie 2018, câştigul salarial mediu nominal la nivelul judeţului Teleorman a fost de 2218 lei, ma mare cu 19% (+359 lei) faţă de câştigul salarial mediu net din luna noiembrie 2017”.

Teleormanul, județul ai cărui politicieni conduc, de atâta amar de vreme, destinele României, se situează la “loc de cinste” în ceea ce privește starea de sărăcie a populației, rata extrem de ridicată a șomajului, industria, turismul dar și rezultatele obținute de către educatori și elevi în procesul de pregătire școlară. Un județ parcă predestinat a se afla mereu în coada tuturor clasamentelor întocmite la nivel național.

Datele Direcției Județene de Statistică arată că în Teleorman, cel mai mare câștig salarial mediu net a fost în domeniul serviciilor, urmat de agicultură. Cel mai puțin au câștigat salariații din industrie și construcții.

C.D.