Teleormănenii, discriminați la angajare pe motiv de “origine”

George Butunoiu, un expert care lucrează de 30 de ani în domeniul recrutării forței de muncă, a ajuns la concluzia că una dintre percepțiile subiective care conduce la discriminare în această activitate este județul de proveniență al candidaților. Și chiar dacă observațiile sale se referă în special la Capitală, expertul nu exclude ca și angajatori din alte zone ale țării să utilizeze acest criteriu, aplicat în mod intuitiv, instinctiv, fără vreo verificare sau validare științifică.

Pe baza propriilor observații, dar și a discuțiilor purtate cu colegi de breaslă din toate zonele țării, el a întocmit o ierarhie a județelor care oferă reprezentanților lor o șansă în plus, la angajare, chiar dacă e vorba de CV-uri absolut identice din toate punctele de vedere.

Județele sunt împărțite în cinci grupe valorice, de cea mai mare încredere bucurându-se cei din grupa 1, care cuprinde, în ordine alfabetică: Arad, Alba, Bihor, Cluj, Mureș, Sibiu, Timiș.

Așa cum ne-am obișnuit, Teleormanul face parte din grupa 5, a candidaților care inspiră cea mai redusă încredere, care mai cuprinde județele Olt, Călărași, Giurgiu, Gorj, Dolj, Ialomița.

George Butunoiu mai precizează că această ierarhie nu s-a schimbat de când lucrează el în recrutare, în schimb, diferențele dintre grupe tind să se accentueze. Deși ar fi de dorit ca ele să se reducă atât din punct de vedere profesional, cât și politico-social.

Șt. B.