Teleormănean înşelat cu aproape 700 lei

Trei lei pentru 160 de euro. Cam cu atât s-a ales un cetăţean din Teleorman săptămâna trecută când a apelat la un cetăţean pentru o „tranzacţie” valutară. Cel care l-a înşelat i-a câştigat încrederea păgubitului, doar prin faptul că nu părea a fi român, ci turc. Cel puţin aşa a declarat bărbatul înşelat, poliţiştilor.
“Bărbatul a vrut să facă şi el o afacere. A vrut să cumpere 160 de euro la un preţ de 500-600 lei, după care să schimbe valuta la preţul actual al pieţei şi să câştige în jur de 700 lei. În schimb a primit 100 de ruble şi 60 de dinari a căror valoare este în jur de 3 lei” a spus Valentin Dumitraşcu, şeful IPJ Teleorman, cu ocazia unui briefing organizat săptămâna aceasta la sediul inspectoratului.
Întrebat fiind de poliţistul care investighează cazul dacă ştie cum arată 100 de euro, teleormăneanul a spus că nu ştie. Aşa se explică de ce bărbatul a putut fi păcălit atât de uşor.
Potrivit şefului IPJ Teleorman, cercetările în acest caz continuă, cu atât mai mult cu cât păgubitul n-a putut da niciun un detaliu legat de bărbatul care l-a înşelat. Tot ce se cunoaşte până în prezent este că infractorul avea o maşină neagră, dar nu se ştie numărul maşinii şi nici modelul acesteia.
Pe această cale, poliţiştii recomandă oamenilor să facă tranzacţii valutare numai la casele de schimb autorizate.

M. MEILĂ