Teleormănean, evadat din Penitenciarul Jilava

Un teleormănean care executa o pedeapsă privativă de libertate la penitenciarul Jilava n-a mai avut răbdare până la Paşte, când putea fi eliberat condiţionat, ci a vrut să petreacă Crăciunul acasă, cu familia şi prietenii.
Cum infracţiunea nu era dintre cele grave, iar pedeapsa era destul de mică (2 ani) el executa pedeapsa în regim semideschis, fiind repartizat la punctul de lucru ”Staţia de sortare a deşeurilor” de la Glina.
Marţi seara, în jurul orei 21:30, Florentin Olteanu a profitat de unele împrejurări favorabile şi a dispărut în noapte. S-a dat alarma şi gardienii de la penitenciar, împreună cu jandarmii şi poliţiştii din Capitală şi judeţul Ilfov, cărora li s-au alăturat poliţiştii de frontieră au început căutările.
După aproape 10 ore, tocmai când se luminase bine de ziuă, fugarul a fost prins în zona gării Voluntari, aşa că n-a mai ajuns în comuna natală Măldăieni sau la altă destinaţie, ci înapoi la închisoare.
Pentru această ispravă deţinutul riscă o pedeapsă suplimentară pentru evadare, cuprinsă între 6 luni şi 2 ani.
Conducerea penitenciarului a dispus efectuarea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele în care s-a produs evenimentul.
Un lucru e însă cert, Florentin Olteanu nu va mai beneficia de eliberare condiţionată, iar la pedeapsa de doi ani va primi un supliment pentru evadare.
Teleormăneanul a fost arestat în luna februarie 2013 şi a beneficiat de la început de regim semideschis. În mai 2014 ar fi putut fi eliberat condiţionat, mai ales că fusese de două ori recompensat pentru bună purtare.

C. DUMITRACHE