Taximetriştii alexăndreni, dar şi pietonii, deranjaţi de aglomeraţia auto din zona Pieţei Centrale

Pentru fluidizarea circulaţiei auto în zona Pieţei Centrale din Alexandria, primăria a amenajat aici una din cele mai mari parcări auto cu plată din municipiu, precum şi două staţii destinate taximetrelor pentru călători şi taximetrelor pentru transportul de mărfuri. În acelaşi timp, a fost direcţionată deplasarea
autoturismelor, prin introducerea sensului unic, pe strada Constantin Brâncoveanu, din zona Pieţei Centrale şi până la intersecţia acesteia cu strada Cuza Vodă. Două măsuri corect aplicate, dar care, din păcate, nu au condus la decongestionarea circulaţiei rutiere în zona Pieţei Centrale în măsura pe care şi-au dorit-o alexăndrenii şi, desigur, autorităţile locale. Datorită conducătorilor auto care ţin cu orice preţ să vină cu autoturismele sau autoutilitarele pentru transportul de mărfuri cât mai aproape de piaţă şi pe care, de foarte multe ori, le lasă în afara parcărilor cu plată, aglomeraţia auto este în continuare într-atât de mare încât îi nemulţumeşte foarte mult pe pietoni, dar şi pe taximetriştii autorizaţi să opereze în această zonă.
Cel mai mult îi nemulţumeşte pe taximetrişti parcarea ilegală, permanentă, a unor autovehicule pentru transportul mărfurilor în imediata vecinătate a Pieţei Centrale, în locul unde strada Confederaţiei se intersectează cu strada Constantin Brâncoveau, dar şi staţionarea neautorizată a multor autovehicule pe strada Confederaţiei, pe segmentul cuprins între strada Brâncoveanu şi aşa zisa zonă Lipscani. Nefiind supravegheat de către organele de ordine publică, respectivul perimetru este ocupat pe tot parcursul zilei de către autovehiculele parcate aici, ilegal, de către unii dintre alexăndrenii care ţin cu tot dinadinsul să încalce legea, pentru ei semnele de circulaţie şi normele de bun simţ neavând practic nici-o valoare. În condiţiile în care şi zăpada căzută din abundenţă nu a fost strânsă şi ridicată nici până acum, iar foarte multe autoturisme şi autoutilitare sunt parcate alandala pe trotuare şi pe partea carosabilă, circulaţia pietonală se face cu foarte mare greutate, devenind un adevărat coşmar pentru alexăndrenii care au ales să tranziteze respectiva zonă. Pietonii sunt nevoiţi să facă slalom printre maşini şi să încerce să parcurgă în deplin echilibru potecile croite prin zăpada ce mai acoperă încă trotuarele şi partea carosabilă, deşi au trecut câteva zile de la oprirea ninsorii.
O intervenţie în zonă a organelor abilitate să asigure ordinea publică şi siguranţa circulaţiei auto şi pietonale în municipiu, dar şi luarea măsurilor necesare pentru deszăpezirea respectivei porţiuni de pe strada Confederaţiei se impun a fi puse în practică deîndată, ceea ce şi credem că se va întâmpla, dată fiind receptivitatea cu care conducerea administraţiei publice locale a răspuns întotdeauna la solicitările alexăndrenilor.

George ZAVERA