Tăriceanu decapitează ALDE

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului României, al doilea om în stat după președintele Klaus Werner Iohannis, a decis marți, 9 iulie 2019, sancționarea a 37 de organizații județene care nu au scos scorul de peste 5 % la alegerile europarlamentare, inclusiv pe cea din județul Teleorman,drept pentru care partidul pe care îl conduce, Alianța Liberalilor și Democraților nu a obținut nici un fotoliu de europarlamentar. Și tot în aceeași zi Călin Popescu Tăriceanu s-a hotărât să candideze din partea formațiunii sale politice, Alianța Liberalilor și Democraților, pe care tocmai a decapitat-o, la alegerile prezidențiale din noiembrie. ”Apartenența la ALDE mă obligă să reprezint printr-o candidatură acest partid” a declarat Tăriceanu. Președintele ALDE, partid aflat la putere în acest mandat alături de Partidul Social Democrat spune că va intra în cursa pentru Palatul Cotroceni chiar dacă nu va avea susținerea PSD-ului, care deocamdată nu are nici un candidat pentru alegerile prezidențiale.

La rândul său, deputatul Ică Calotă Florică, președintele Organizației județene Teleorman ALDE afirmă că în toate formațiunile politice performanța este răsplătită, iar lipsa performanței este sancționată; iar la noi în județ ALDE nu a reușit un scor mai mare de 5 % la alegerile europarlamentare, drept pentru care în județul Teleorman urmează într-o săptămână o ședință de reconstituire a structurii județene, pentru constituirea unui nou birou județean interimar.

Tot deputatul Calotă Ică Florică susține că senatorul Călin Popescu Tăriceanu va fi candidatul ALDE la alegerile prezidențiale. Deputatul Calotă afirmă că ar fi bine ca ALDE să aibă un candidat comun cu PSD-ul, și acesta să fie Tăriceanu. De asemeni deputatul Calotă mai afirmă că există posibilitatea ca Tăriceanu să fie susținut și de Partidul Pro România, formațiune politică condusă de Victor Ponta. Deputatul ALDE, Calotă Ică Florică mai afirmă că dacă PSD refuză să îl susțină pe Tăriceanu și vor avea propriul candidat, atunci social-democraații vor face jocul președintelui Klaus Werner Iohannis.

După măsura drastică luată de Tăriceanu împotriva organizațiilor județene ALDE, deputatul Calotă Ică Florică speră să nu fie migrări spre Partidul Național Liberal. În ce privește alegerile locale, dar mai ales alegerile parlamentare de anul viitor, președintele ALDE Teleorman, Calotă Ică Florică declară că formațiunea sa politică trebuie să se redreseze pentru a mai intra în Parlament, altfel partidul va urma soarta Partidului Poporului Dan Diaconescu sau a Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat sau chiar a Partidului Noua Generație.

Ioan DUMITRESCU