Târgul de mărţişor îşi aşteaptă cumpărătorii

Începând de ieri, târgul de mărţişoare de la Alexandria s-a mutat de pe centrul pietonal, în parcul situat în spatele cinematografului.
Această ultimă locaţie a fost aleasă, în urma solicitărilor venite din partea acestor comercianţi, care după ce au fost obligaţi să-şi desfăşoare activitatea în căsuţe din lemn amplasate în parcarea de la finanţe, aceştia s-au arătat nemulţumiţi din cauza vânzărilor tot mai scăzute.
Despre vechea locaţie, de pe centrul pietonal nici nu mai poate fi vorba. Locaţia a fost schimbată din cauza numeroaselor reclamaţii venite din partea cetăţenilor, cu privire la zgomotul, dezordinea şi mizeria produse în special în preajma sărbătorilor, atunci când pe centrul pietonal, micii negustori îşi desfăşurau activitatea de comerţ cu produse de sezon.
Pentru a veni în sprijinul acestora, Victor Drăguşin primarul Alexandriei, le-a spus comercianţilor, printre altele, că, “de mărţişor” consilierii locali vor modifica hotărârea de consiliu, iar aceştia vor putea să-şi desfăşoare activitatea de comerţ, în noua locaţie din spatele cinematografului. Zis şi făcut!
Aşa că, în prima jumătate a zilei de ieri, comercianţii stradali îşi instalau corturile şi mesele pentru comercializarea mărţişoarelor şi a produselor destinate sărbătorii de 1 şi 8 martie.
Marfă era, la preţuri şi calitate din cele mai diverse. Astfel, preţul unui mărţişor variază între 1 – 20 de lei. Cel puţin asta era oferta în prima zi a târgului.
Rămâne ca alexăndrenii să ştie cu exactitate de unde îşi pot procura mărţişoarele cu care le vor încânta pe doamne şi domnişoare, şi-atunci va creşte şi cererea.

Mirel MANAFU