Sute de teleormăneni au participat la festivitățile de Ziua Națională

La Alexandria, zeci de oameni de toate vârstele au laut parte, alături de autorițățile locale și județene, la ceremonialul dedicat Zilei Naționale. Într-o atmosferă de sărbătoare, teleormănenii au fluturat steaguri tricolore și au strigat, în cor, ”La mulți ani, România!”

Zeci de oameni au ținut să fie prezenți la ceremonialul dedicat Zilei Naționale, în reședința județului Teleorman. Evenimentele dedicate Zilei de 1 Decembrie au debutat cu un ceremonial, în memoria tuturor celor care au pus bazele României de astăzi. Președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, a explicat importanța evenimentului de astăzi.

”Dragi teleormăneni, vă felicit cu prilejul Zilei Naționale a României! Am intrat împreună în al doilea secol de existență a României moderne, pe care o dorim prosperă, atașată valorilor europene și celor care ne dau identitatea noastră, ca națiune.

Astăzi, recunoștința mea se îndreaptă spre eroii români din toate timpurile, care au contribuit prin jertfa lor la formarea națiunii și a statului român.

La 101 ani de la făurirea României Mari, avem datoria să fim o națiune unită în jurul unei idei generoase și a unui proiect de țară, repetând exemplul părinților Marii Uniri, pentru a duce la bun sfârșit proiectele strategice pe care ni le-am propus pentru România!

Doar împreună putem să construim o Românie puternică pentru sute de ani de acum înainte, pentru viitorul nostru și al generațiilor care vor urma! Dumnezeu să binecuvânteze România! La mulţi ani!”, a spus Cristescu.

Atmosfera solemnă, dar de sărbătoare, a fost susținută de cântecele patriotice interpretate de grupul Burnasul.

Ceremonialul dedicat Zilei Naționale s-a încheiat cu o paradă militară.

Claudiu DUMITRACHE