Sute de solicitări, în weekend, la SAJ Teleorman

Șase persoane găsite decedate, nouă victime ale accidentelor rutiere și două tentative de suicid

Ca în fiecare weekend, și la sfârșitul săptămânii trecute ambulanțele din cadrul SAJ Teleorman au fost solicitate la sute de cazuri. Au avut nevoie de primul ajutor al personalului medical de pe ambulanțe, zeci de oameni cu diverse afecțiuni, dar și persoane care au încercat să-și ia viața, două la număr, sau victime ale accidentelor rutiere. Nouă persoane au avut de suferit în urma accidentelor de circulație care au avut loc pe șoselele din județul Teleorman, în localitățile: Merișani de Dobrorești, Roșiori de Vede, Pietroșani, Alexandria, Zimnicele și

Tătărăști de Sus. Una dintre cele două victime ale accidentului petrecut la Tătărăşti de Sus, un băiat în vârstă de 14 ani, a decedat în urma evenimentului nefericit, în timp ce o persoană care a avut de suferit în urma accidentului de la Roşiorii de Vede a fugit de la locul accidentului. Celelalte şapte persoane au fost preluate de ambulanţe şi transportate la spitale, acestea suferind traumatisme cranio-cerebrale, ale toracelui, ale membrului inferior sau politraumatisme.

Fără niciun rezultat au fost intervenţiile personalului de pe ambulanţele teleormănene la şase persoane. În ciuda manevrelor de resuscitare, acestea au fost declarate decedate. Este vorba despre trei femei cu vârste de 73, 83 şi 91 de ani şi trei bărbaţi cu vârste de 35, 38 şi 46 de ani. Unul dintre cei trei bărbaţi, cel în vârstă de 38 de ani, din localitatea Lada, s-a spânzurat.

În weekend, 529 de apeluri la 112 au fost direcţionate la SAJ Teleorman, în următoarele situaţii: transfer interclinic+externări+CT-178; dureri abdominale sau de spate-69; tuse, probleme respiratorii minore-33; AVC-31; cefalee-30; accidente diverse-30; persoane inconştiente-25; copii bolnavi-18; dureri toracice-16; conflicte şi agresiuni fizice-15; psihiatrie-14; intoxicaţii-13; obstetrică-ginecologie-8; leşin (sincopă)-7; febră-7; incidente provocate de animale/insecte-7; sângerare-6; victime din accidente rutiere-9; diabet zaharat-5; alergii-4; convulsii-2; tentative de suicid-2; căzut în stradă-1; afecţiuni ale ochiului-1; moarte suspectă-1.

M. MEILĂ