Substația SMURD din localitatea Dobrotești, inaugurată

La mai puțin de o lună de zile de când șeful ISU Teleorman, col. Marius Stancu precizase în cadrul unei conferințe de presă că ”de pe data de 22 martie, primii pacienți vor fi sub îngrijirea paramedicilor de la SMURD Dobrotești”, miercuri, 22 martie 2017 a fost inagurată substația județeană SMURD din localitatea teleormăneană.

Alături de paramedicii SMURD Dobrotești și reprezentanții ISU Teleorman, la inaugurare au fost prezenți prefectul județului Teleorman, Florinel Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu și primarul comunei Dobrotești, Ion Mănica.

În prezența autorităților județene și locale, în cadrul punctului de lucru al pompierilor din localitatea Dobrotești a fost operaționalizat Serviciului Mobil de Urgență, reanimare și Descarcerare (SMURD). Acesta va fi deservit de 15 subofițeri cu competență de paramedic, care au urmat cursul de formare în acordarea primului ajutor calificat, descarcerare și operațiuni de salvare la Centrele de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență din țară.

Astfel, populația din localitățile Dobrotești, Didești, Balaci, Siliștea Gumești, Ciolănești Deal, Zâmbreasca, Beuca, Tătărăștii de Jos și Tătărăștii de Sus va beneficia de o intervenție mult mai rapidă a echipajelor de paramedici SMURD în cazurile de urgență medicală.

Potrivit unui comunicat al ISU ”A.D. Ghica” Teleorman, ”SMURD Dobrotești este rezultatul implicării autorităților locale și județene, fapt pentru care le mulțumim pentru toate demersurile pe care le-au realizat în vederea operaționalizării acestui serviciu care, de astăzi, va fi mult mai aproape de cetățeni, printr-un timp de răspuns la intervenție mai redus până la această dată”.

După cum preciza col. Marius Stancu, șeful ISU ”A.D. Ghica” Teleorman, în cadrul aceleiași conferințe de presă de la sfârșitul lunii februarie 2017, ” în mai-iunie 2017 va fi inaugurat punctul de lucru de la Drăgănești-Vlașca”.

M. MEILĂ