Ștrandul Vedea din Alexandria își închide porțile

Ștrandul Vedea se închide! Deși a fost construit pentru a funcționa pe toată perioada anului, acesta fiind acoperit, Ștrandul Vedea din Alexandria își deschide porțile în luna mai și trage obloanele în luna octombrie! Adică după jumătate de an. În perioada în care stă închis se ”execută lucrări de reparații și întreținere”.

6 luni pe an! Atât se pot bucura alexăndrinenii de ștrandul din reședința județului. Dacă pe timpul verii lumea evită să se ducă la ștrandul din Alexandria din cauza faptului că acesta este acoperit, în perioada rece administratorii decid să-l închidă.

”Stimați clienți ai Complexului de odihnă și recreere Ștrand Vedea Alexandria, vă informăm că bazinul de înot, saună și jacuzzi-ul se închid pentru public, începând cu data de 01.11.2018, în vederea efectuării lucrărilor de reparații și întreținere curentă”, anunță conducerea Administrației Domeniului Public Alexandria.

Și dacă la noi ștrandul pune lacătul pe ușă, în restul țării lucrurile stau altfel. Sute de persoane iau cu asalt ștrandurile din vestul țării pe timpul iernii. La minus multe grade Celsius afară, cu zăpada aproape de geamuri, prichindeii se bălăcesc în bazin, în vreme ce mamele acestora stau în jacuzzi și se relaxează înainte de agitația din preajma Crăciunului sau după masa de Revelion.

Înotul îți oferă un excelent antrenament cardiovascular, tonificându-ți totodata musculatura.

Acest tip de mișcare îți crește forța și rezistența musculară, îmbunătățește postura și crește flexibilitatea, fiind indicat inclusiv persoanelor cu probleme articulare și ale spatelui.

Înotul este o formă de antrenament care crește frecvența cardiacă și stimulează circulația. În timpul înotului, toate grupele musculare sunt puse la muncă simultan, provocând organismul la un antrenament total. Frecvența cardiacă trebuie să crească, pentru că e nevoie de mai mult oxigen pentru muschii care muncesc din greu.

Ca un ultim argument pentru a vă apuca de înot trebuie să spunem faptul că o persoană de 60 de kilograme care înoată într-un ritm moderat timp de jumătate de oră, arde aproximativ 240 de calorii.

C. DUMITRACHE