Stadionul municipal a fost demolat! Începe construcția unui nou complex sportiv

Stadionul Municipal din Alexandria a fost demolat. În mai puțin de o săptămână ”istoria” fotbalului alexăndrinean a fost culcat la pământ de buldozere și excavatoare.

În 18 luni, acesta va putea găzdui meciuri din prima ligă şi asta pentru că va fi modernizat radical. De la gazon, la tribune, de la vestiare moderne şi până la copertine şi nocturnă. De toate acestea, dar şi multe alte facilităţi vor beneficia atât jucătorii, cât şi suporterii care vor asista la meciurile disputate pe Stadionul Municipal.

Potrivit proiectului, terenul de fotbal va fi refăcut, dimensiunile acestuia urmând să fie 105×68 metri. Mai mult decât atât, gazonul va fi înierbat şi dotat cu sisteme de drenare şi de degivrare pentru a nu îngheţa pe timpul iernii. De asemenea, stadionul va fi dotat cu sistem de nocturnă, dispus pe copertinele celor două tribune, cu nivel de iluminare pentru transmiterea în direct a meciurilor televizate, sistem de sonorizare şi adresare public, dar şi tabele multimedia.

Şi pista de atletism va fi modernizată. Aceasta va avea cinci culoare regulamentare. Nici spectatorii nu vor mai trăi meciurile în mizerie. Proiectul presupune o schimbare radicală şi în privinţa tribunelor. Deşi la meciurile echipei alexăndrene de fotbal publicul spectator poate fi numărat pe degete, municipalitatea doreşte să crească simţitor numărul locurilor.

Potrivit proiectului, capacitatea tribunelor va avea 5496 de locuri.

Jucătorii, oficialii, dar şi ceilalţi participanţi la organizarea evenimentelor se vor bucura de un adevărat confort. Pentru ei vor fi amenajate două vestiare complet echipate, două săli de încălzire indoor, vestiar pentru arbitri şi cameră pentru oficiali, vestiare pentru alţi participanţi la organizarea evenimentelor, cameră de control cu vedere directă asupra tribunelor, cameră comandament securitate.

O altă serie de investiţii va fi realizată pentru odihna şi recreerea fotbaliştilor. Pentru aceştia, dar şi pentru oaspeţii lor, va fi construit un hotel cu 36 de camere. Fiecare cameră va avea paturi duble şi dotată cu baie proprie.

Tot în incinta hotelului, jucătorii vor putea să şi mănânce la restaurantul acestuia. Nu în ultimul rând, după un meci stresant sau chiar înaintea acestuia, jucătorii se vor putea relaxa la SPA sau în spaţiile de recuperare.

Claudiu DUMITRACHE