Sporul natural al județului Teleormanul atinge cote îngrijorătoare

În fiecare lună, populaţia Teleormanului scade numai prin înregistrarea unui spor natural negativ. Asta fără să adăugăm cetăţenii care părăsesc judeţul din cauza sărăciei şi lipsei de perspectivă.

Ultimele date făcute publice de către Institutul Naţional de Statistică relevă faptul că situaţia existentă în acest judeţ nu mai poate fi neglijată.

Pentru a înțelege dezastrul, pentru că este cu adevărat un dezastru, exemplificăm cu datele celor de la Statistică.

”În luna august 2018, s-a înregistrat naşterea a 262 copii, cu 50 mai multe decât în luna iulie 2018.

Numărul persoanelor ale căror decese au fost înregistrate în luna august 2018 a fost de 469 cu 8 mai puţine decât în luna iulie 2018.

Sporul natural a fost negativ în luna august ( – 207 persoane), cât şi în luna luna iulie ( -265 persoane)”, spun statisticienii.

Numărul tot mai mic de naşteri din ultimele două decenii a condus, inevitabil, la îmbătrânirea populaţiei şi la reducerea semnificativă a numărului de căsătorii.

Dacă din ce în ce mai puține cupluri decid să se căsătorească, tot mai multe familii teleormănene aleg să pună capăt mariajului.

”La oficiile de stare civilă s-au înregistrat în luna august 326 căsătorii, cu 86 mai multe decât în luna iulie 2018.

Numărul divorţurilor pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive şi conform Legii nr.202/2010 a fost în luna august de 34 divorţuri, la fel ca în luna iulie 2018”, mai spus cei de la Statistică.

E o situaţie critică. O situație care din păcate se adâncește de la lună la lună.

C. DUMITRACHE