Sporting a spus ”adio” eventului

Sporting Roşiori a pierdut prima partidă din acest sezon. După 16 victorii, 5 egaluri şi 0 înfrângeri în campionat, echipa roşioreană a făcut primul pas greşit, în Cupa României, faza judeţeană. Echipa roşioreană a fost înfrântă în sferturile de finală ale Cupei Românei şi astfel ratează şansa de a face eventul în acest sezon.
FCM Alexandria şi-a luat revanşa în faţa Sportingului Roşiori. Dacă în urmă cu două săptămâni, în campionat, derby-ul dintre cele două formaţii, terminat la egalitate, a fost dominat de la un capăt la celălalt de echipa oaspete, în Cupa României, roşiorenii n-au reuşit să se ridice la nivelul adversarilor. Partida s-a decis la loviturile de departajare, acolo unde alexăndrenii au dat dovadă de mai multă siguranţă.
Sporting Roşiori a ratat ocazia de a adăuga la vitrina cu trofee şi Cupa României după ce a fost eliminată în sferturile de finală de FCM Alexandria.
Alexăndrenii au intrat mobilizaţi în meci, iar asta s-a văzut încă din primele minute. În prima repriză, ocaziile importante de gol au aparţinut alexăndrenilor, dar cu toate acestea scorul a rămas alb.
Tabela de marcaj a fost modificată abia în minutul 65. Robert Slobozeanu a reuşit să împingă mingea în plasă, iar alexăndrenii visau deja la semifinala Cupei.
Visul alexăndrenilor a durat 12 minute. În minutul 78, Mitică Moşteanu a reuşit să egaleze. Alexăndrenii nu s-au mulţumit cu egalul, iar spre final au încercat să dea lovitura. Vişan a avut o ocazie bună de gol, însă mingea şutată de el a lovit bara porţii lui Celic.
Partida s-a încheiat la egalitate, scor 1 la 1, iar pentru departajare a fost nevoie de penalty-uri.
La loviturile de la 11 metri, jucătorii alexăndreni au dovedit mai multă tărie de caracter. Toate cele 5 lovituri fiind înscrise fără emoţii. De cealaltă parte, un singur jucător a ratat, dar a fost suficient. Scorul penalty-urilor fiind de 5-3 pentru FCM Alexandria care merge în semifinalele Cupei României.

C. DUMITRACHE

Rezultate şi marcatori ”sferturile” Cupei României:
FCM Alexandria – Sporting Roşiori 1-1 (Slobozeanu min. 65 / Moşteanu min. 78). (5-3 după penalty: Răducu, Slobozeanu, Brânceanu, Urucu şi Tudor / Lăcovişte, Bârsan şi Moşteanu. A ratat Laurenţiu Matei)
Metalul Frasinet – Unirea Brânceni 1-3 (V. Neamţu min. 62 / C. Desculţu dublă min. 73 şi 88, A. Măgureanu min. 78)
Rapid Buzecu – Udinese Uda Clocociov 2-3 (I. Buzică min. 30, Vlad min. 74 / M. Sabău min. 10, G. Tudosoiu min. 22, I. Geană min. 40)
CS Vităneşti – Pamimai Videle 2-7 (G. Gârniţă min. 57, R. Bugheanu min. 75 / M. Olteanu dublă min. 15 şi 28, Ion Alexandru dublă min. 18 şi 20, M. Zamfir min. 60, I. Grosu min. 71 şi V. Raportaru min. 73).