Spitalul orășenesc Zimnicea, modernizat cu fonduri europene nerambursabile

Cu ceva vreme urmă, conducerea administrației publice din orașul Zimnicea a depus la Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră din municipiul Călărași un proiect comun cu orașul bulgar Svishtov, prin care să fie accesate fonduri europene pentru modernizarea spitalelor din cele două localități. În data de 12 aprilie 2017 a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Sănătatea ta contează! – Modernizarea spitalelor din Zimnicea și Svishtov”, proiect finanțat în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria. Valoarea totală a proiectului este de 1.475.894,96 euro, din aceasta Spitalului orășenesc Zimnicea revenindu-i suma de 726.872,49 euro, iar Spitalului din orașul bulgar Svishtov 749.022,47 euro. Contribuția orașului Zimnicea la această investiție va fi de doar 2 la sută din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului.

Conform primarului orașului Zimnicea, Petre Pârvu, modernizarea spitalului zimnicean va consta în achiziționarea de echipamente medicale care vor contribui la creșterea numărului de cetăteni care au acces la tratamente moderne și la o diagnosticare de calitate înaltă și complexitate crescută. Echipamentele vor asigura acordarea unor tratamente de calitate pentru diferite tipuri de afecțiuni printr-o diagnosticare timpurie. Aparatura și echipamentele medicale pe care spitalul din Zimnicea le va achiziționa în cadrul acestui proiect vor acoperi necesarul tuturor secțiilor medicale ale unității spitalicești.

Durata de implementare a proiectului: 24 de luni, începând cu data de 13 aprilie 2017.

Procurarea de aparatură medicală modernă va permite personalului medical din Spitalul din Zimnicea să trateze în condiții mult mai bune decât până acum pe toți pacienții, astfel încât aceștia să nu mai fie obligați să se deplaseze la Spitalul Județean de Urgență de la Alexandria pentru investigații și intervenții medicale.

George ZAVERA