Spitalul Caritas Rosiorii de Vede are în funcțiune un ventilator mobil

Începând de marți, 11 august 2020, Spitalul Caritas Roșiorii de Vede- spital Covid, are în funcțiune un ventilator mobil.

Destinat ventilării mecanice, acesta a fost donat de Crucea Roșie Română, prin Filiala Teleorman.

Aparatul mobil de ventilaţie EVE IN a fost sponsorizat și donat Filialei Teleorman a Societății Naționale de Cruce Roșie din România de către Fundaţia Orange.

Pe lângă acest ventilator mobil, Spitalul Caritas Roşiorii de Vede a mai beneficiat din partea Crucii Roşii Române prin Filiala Teleorman și de un purificator de aer UV, precum şi două monitoare ATI, donate în scopul de a sprijini spitalul cu aparatură medicală performantă.

În plus, de la începutul pandemiei COVID-19, voluntarii filialei Teleorman și-au asumat toate riscurile pentru a oferi asistență umanitară celor aflați în nevoie, au pregătit pachete alimentare pentru persoanele vulnerabile, au distribuit alimente pentru persoanele vârstnice din căminele județului, produse de igienă și de protecție celor aflati în linia întâi: cadre medicale, politiști, salvatori ISU, jandarmi, ușurându-le astfel misiunea extrem de dificilă din această perioadă.

Toate aceste activități necesită implicare, timp și dedicație, căci misiunea Crucii Roșii este aceea de a alina suferința oamenilor, de a asista persoanele vulnerabile în situații de dezastre și de criză și de a le veni în ajutor.

Cornelia RĂDULESCU