Spectacol de 1 iunie, dedicat celor mici, organizat la Alexandria

Invitaţi speciali: Mihai Constantinescu şi Florin Ghimpu
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, municipalitatea le-a pregătit mai multe surprize micuţilor din Alexandria. Manifestările organizate cu acest prilej, în acest weekend, pe platoul din faţa Casei de Cultură, vor începe de la orele 10:00, cu un recital susţinut de câştigătorii Festivalului Mărţişorului, după care va urma un spectacol de dansuri de societate susţinut de copiii de la şcoala de dans Domo-Dance, din cadrul Asociaţiei ROMFRA Alexandria şi copiii de la Şcoala de dans SIBBA.
Ca la fiecare acţiune de acest gen organizată de primărie, un moment artistic vor prezenta, pe 1 iunie, şi copiii de la Asociaţia “Dai o şansă”.
Cei pasionaţi de jocuri pe calculator sunt invitaţi în Sala de jocuri WinnMark (Crinul Nou), începând cu ora 11:00, pentru a participa la un concurs FIFA 13 (PlayStation 3).
În aceeaşi locaţie, de la aceeaşi oră, vor mai avea loc un concurs de biliard şi altul de ping-pong.
Momentul cel mai aşteptat de micuţi va fi Carnavalul Copiilor care va începe de la ora 18:00, moderat de Florian Ghimpu, prezentatorul emisiunii “Copiii spun lucruri trăsnite”. În cadrul carnavalului, copiii vor fi încântaţi să se întâlnească cu magicieni, păpuşi gigant, să participe la diverse jocuri şi concursuri.
Copiii prezenţi pe platoul din faţa Casei de Cultură vor avea parte şi de un spectacol oferit de tineri absolvenţi ai secţiei de actorie, care vor prezenta teatru pentru copii.
Şi cum într-un astfel de moment nu puteau lipsi cadourile pentru sărbătoriţi, primarul a ţinut să specifice, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la începutul acestei săptămâni, că toţi copiii prezenţi la spectacol vor primi pachete cu dulciuri.
Invitatul special al serii este cunoscutul interpret de muzică uşoară, Mihai Constantinescu.
Cu aceeaşi ocazie, astăzi vor fi sărbătoriţi în avans şi copiii de etnie romă din şcolile din municipiu, care activează în cadrul Centrului de Sprijin pentru Romi din Alexandria. Aceştia vor primi pachete cu dulciuri, jucării şi produse de igienă (şampon, balsam, pastă de dinţi, periuţă de dinţi, săpun, prosop).
Până la spectacolul propriu-zis de pe 1 iunie, cu o zi înainte copiii vor fi antrenaţi în diverse activităţi instructiv-educative, de către membri CLTA care vor fi costumaţi în eroii preferaţi de desene animate ai copiilor ( Superman, Spiderman, piraţi, prinţese, Minnie etc.).
În aceste activităţi vor fi angrenaţi copiii de la Grădiniţa nr. 5, Grădiniţa cu P.P. nr. 6 + Cresă, Gradiniţa cu P.P. nr 10, Gradiniţa cu P.P. “I. Creanga”+ Creşă, Grădiniţa nr.3, Grădiniţa cu P.P. nr. 7 + Grădiniţa nr. 2, Grădiniţa nr . 11, Grădiniţa cu P.P. nr.4, Grădiniţa nr.1 şi Grădiniţa cu P.P. nr 8 + Creşă.
Tânărul primar pentru o zi va fi ales anul acesta pe 3 iunie, în sala de şedinţe a primăriei, cu începe de la ora 10:00.
Alături de municipalitatea alexăndreană, parteneri în organizarea acestor manifestări sunt Consiliul Local al Tinerilor din Alexandria, SC Transloc Prest SA şi Filiala de Cruce Roşie Teleorman.

M. MEILĂ