Spectacol concurs dedicat tinerelor cupluri alexăndrene

“De Dragobete iubeşte româneşte!”
Devenită deja tradiţie, celebrarea Zilei Îndrăgostilor în variantă românească, Dragobetele, va avea loc şi în acest an la Alexandria, pe 22 februarie.
Cea de-a 11 ediţie a acestei sărbători, intitulată “De Dragobete iubeşte româneşte!”, constă în organizarea unui spectacol concurs ce are ca temă dragostea, eveniment ce se va desfăşura vineri în Club Alexander, cu începere de la ora 19:30.
Acest proiect este iniţiat de Consiliul Local al Tinerilor Alexandria (CLTA) şi organizat în parteneriat cu Primăria Muncipiului Alexandria, Club Alexander şi Alexandria TV.
Dragobetele este sărbătorit în capitala de judeţ din dorinţa tinerilor alexăndreni de a celebra o zi a dragostei pe care o regăsim în tradiţiile populare româneşti.
Perechile concurente care se înscriu în concurs vor fi nevoite să treacă prin şapte probe. Prima dintre ele este un concurs karaoke, iar melodiile aflate pe listă vor fi cântece româneşti de dragoste. Premiile acestei probe vor fi cocktailuri non-alcoolice alb-roşu şi vor fi oferite tuturor participanţilor.
La cea de-a doua probă, cuplurile vor trebui să îşi demonstreze calităţile artistice de dansatori pe un colaj de muzică ce îi va purta pe ritmuri muzicale diferite.
Proba a treia va fi în spiritul sărbătorii de Dragobete, cuplurile fiind nevoite să formuleze o declaraţie de dragoste, folosindu-se de cinci cuvinte haioase care vor extrase dintr-un bol.
Urmează proba a patra, în cadrul căreia concurenţii trebuie să recunoască o melodie interpretată de celălalt partener. Fiecare cuplu va avea câte trei melodii, iar câştigător va fi declarat cuplul care va ghici cele mai multe cântece. În situatie de egalitate, cuplurile intrate la baraj vor mai avea încă o piesă de departajare. La proba 5, “Dansez pentru tine”, unul din partenerii de cuplu va trebui să danseze provocator pentru perechea lui, pe ritmuri populare româneşti.
Proba următoare, intitulată “Stii de unde vine dragostea?”, cuplurile vor extrage din bol câte trei întrebări. Cei care vor răspunde corect la toate întrebările vor fi declaraţi câştigători. În caz de egalitate, pentru departajare se mai extrage câte o întrebare suplimentară.
La penultima probă, “Câte poţi face în doi!”, cuplurile trebuie să mănânce într-un timp record 10 metri de sticksuri lungi.
Concurenţii înscrişi la utlima probă, “Eşti muza mea!”, vor fi supuşi unui test de imaginaţie. Băiatul va trebui să facă portretul iubitei sale, şevalet fiind un balon, iar trusă de pictură, o sticluţă cu ojă.
Vor fi acordate premii după cum urmează: Locul I – 100 lei (7 premii); Locul II – 70 lei (7 premii); Locul III – 50 lei (7 premii).
Promovarea în rândul tinerilor a acestei sărbători de către CLTA urmăreşte popularizarea ei, în contrapartidă cu sărbătoarea anglo-saxonă, Sf. Valentin.
Pe parcursul celor 10 ani, Sărbătoarea Dragobetelui, organizata de CLTA, cu sprijinul Primăriei Alexandria a reuşit să atragă peste 3000 de tineri.

M. MEILĂ