Soție agresată de soț! Polițiștii au emis ordin de protecție

Tot mai multe femei depun plângere împotriva soților. Aceștia sunt acuzați de violențe domestice.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alexandria au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie și au emis ordin de protecție provizoriu în cazul unui bărbat din municipiul Alexandria, care și-ar fi agresat soția.

În timp ce se aflau în locuința comună, pe fondul unor neajunsurilor familiale, bărbatul în vârstă de 31 de ani și-ar fi agresat fizic soția, o femeie în vârstă de 26 de ani, lovind-o cu pumnii în zona feței.

Victimei i-au fost aduse la cunoștință prevederile Legii 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie și a fost completat formularul de evaluare a riscului, rezultatul obținut indicând faptul că există risc iminent, motiv pentru care polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluție prin Parchet.

Împăcarea părților va înlătura răspunderea penală doar în cazul primei sesizări sau plângeri penale. În cazul în care agresorul săvârșește în mod repetat infracțiuni contra integrității corporale sau sănătății, precum și infracțiuni asupra unui membru de familie, împăcarea părților nu mai poate înlătura răspunderea penală.

Claudiu DUMITRACHE