Șoselele sunt pentru autoturisme, nu pentru pietoni

Tot mai mulți pietoni cad victime ale accidentelor rutiere. Din păcate, cele mai multe nenorociri se întâmplă chiar din cauza lor și asta pentru că traversează sau circulă prin locuri nepermise.

Un bărbat în vârstă de 39 ani din Roșiorii de Vede, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 612 A, pe raza satului Coșoteni, din comuna Vedea, a acroșat un pieton în vârstă de 50 ani care se deplasa pe axul drumului.

Din accident a rezultat rănirea gravă a pietonului care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Atât conducătorul auto, cât și pietonul au fost testați cu aparatul alcoolscop, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul pietonului.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de “vătămare corporală din culpă”, urmând a se propune soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Roșiorii de Vede.

Și nu este singurul caz. Un bărbat în vârstă de 53 ani din comuna Islaz, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 642, pe raza comunei Islaz, nu a putut evita impactul cu un pieton în vârstă de 16 ani din aceeași localitate care se deplasa neregulamentar pe partea carosabilă, în aceeași direcție.

În urma accidentului, pietonul a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultat fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele.

C.D.