Şomerii din Teleorman îşi vor primi la timp indemnizaţiile

Zilele trecute a fost anunţat faptul că în Bucureşti dar şi în mai multe judeţe din ţară, şomerii riscă să nu-şi poată primi indemnizaţia la timp, aceasta ajungând cu întârziere. Situaţie dată fiind generată de problemele apărute la programul informatic de gestionare a bazei de date.
Potrivit Iulianei Bădica, purtătorul de cuvânt al A.J.O.F.M., Teleormanul nu se află printre judeţele cu probleme, aşa că persoanele aflate în plată la instituţia A.J.O.F.M. Teleorman îşi vor primi la timp indemnizaţia.
După cum spuneam, la nivel naţional problemele au apărut în urma blocării softului, din cauza expirării contractului cu firma austriacă, cea care gestiona baza de date şi a cărui valabilitate s-a încheiat odată cu finele anului 2013.
Este cunoscut faptul că, pentru achiziţionarea acestui soft, statul român a plătit mai bine de 20 milioane de euro, şi iată că problemele au apărut încă din luna decembrie 2013.
Pe fondul acestei probleme, nu au întârziat să apară ecourile provocate de persoanele nemulţumite, din rândul şomerilor care îi acuză în special pe guvernanţi. Din punctul lor de vedere, ei sunt singurii care se fac vinovaţi de crearea acestei situaţii.
Câţiva dintre cei care nu au putut să rămână nepăsători cu privire la această problemă, şi-au exprimat nemulţumirea. Unii dintre ei se întreabă retoric: “Unde este elita românească capabilă să menţină o amărâtă de bază de date? Unde este informaticianul care practică cu succes această meserie de 20 de ani, fără cea mai mică problemă? Era neapărată nevoie de contactarea unei firme din exterior, pentru gestionarea acestei baze de date?”
Acest tip de întrebări dar şi altele vor rămâne în continuare fără răspuns.

M.M.