Șoferi inconștienți: prinși fără permis și băuți

În ultimele 24 de ore, polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării climatului de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, raspunzând nevoilor cetățenilor.

Pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat 148 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 60.000 de lei, au reținut 15 permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare pentru diferite abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii teleormăneni au acționat în vederea creșterii gradului de siguranță și disciplină rutiere, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, fiind aplicate nu mai puțin de 50 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză și cinci pentru nereguli privind depășirea.

În contextul prezentat au fost întocmite trei dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autoturism neînmatriculat și refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Astfel, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce în cazul unui bărbat în vârstă de 46 de ani din municipiul Alexandria, depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN 52, pe raza comunei Crângu, deși îi fusese suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din data de 28.03.2020.

Polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Dobrotești au depistat un bărbat în vârstă de 68 de ani din comuna Drăcșenei în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu prezentând halenă alcoolică. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Claudiu DUMITRACHE