Societățile comerciale și mijloace de transport verificate dacă respectă regulile împotriva COVID

Zeci de societăți comerciale și mijloace de transport au fost verificate de oamenii legii. Aceștia verifică dacă sunt respectate măsurile de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Teleorman. Cu acest prilej au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 1.100 de lei.

Timp de două săptămâni, polițiști din cadrul I.P.J. Teleorman, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului desfășoară, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, parcuri, piețe, terase și zone de agrement.

În urma activităților desfășurate pe 4 iulie, la nivelul județului au fost verificate 25 de societăți comerciale, fiind aplicate nouă sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 1.100 de lei, dintre care șase pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar trei pentru încălcarea prevederilor privind ordinea publică.

În trafic au fost verificate, împreună cu reprezentanți ai I.S.C.T.R. și A.R.R., peste 150 de mijloace de transport.

Astfel de activități vor avea loc zilnic, în următorele două săptămâni, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție.

C. DUMITRACHE