Social-democrații din Teleorman și-au ales noua conducere în prezența Vioricăi Dăncilă

Social democrații din Teleorman au un ”nou” președinte în persoana lui Adrian Gâdea. Fostul președinte interimar a fost ales cu unanimitate de voturi. Tot cu votul unanim al celor prezenți în sală a fost ales și Victor Drăgușin. Primarul Alexandriei urmând să ocupe funcția de președinte executiv în cadrul filialei județene.

Viorica Dăncilă, Carmen Dan, Ecaterina Andronescu, Orlando Teodorovici, Natalia Intotero, Alexandru Petrescu și Răzvan Cuc s-au aflat pentru mai bine de 5 ore în județul Teleorman. Aceștia au participat la Conferința Județeană de alegeri a Partidului Social Democrat.

Invitat din partea coaliției aflată la guvernare, reprezentantul ALDE Teleorman, vicepreședintele organizaţiei, Virgiliu Cocoșilă a fost copleșit de emoții. Acesta a urat „Bună ziua, Partidului Socialist Democrat!”. Colegii de alianță prezenți în sală l-au taxat pentru gafă și i-au amintit că este vorba despre „Partidul Social Democrat”.

Şi ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a încurcat numele județului cu cel al municipiului. „Întorcându-mă, aici, în judeţul Alexandria…”, a spus Andronescu.

Podul peste Dunăre de la Zimnicea şi Autostrada Sudului ”sunt prioritare pentru Teleorman și vor fi realizate”. Această afirmație îî aparține Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și a fost făcută la conferinţa de alegeri a PSD Teleorman. Decizia a fost luată și după ce, fiind obligat să circule pe drumul dintre Capitală și Alexandria, ministrul Transporturilor a realizat cât de greu se circulă pe acesta.

„La Autostrada Sudului suntem într-un stadiu avansat. Din cei 195 de kilometri, cât va avea Autostrada Sudului, 70 vor traversa judeţul Teleorman. Să văd eu că vine cineva să ne spună spună că nu este necesară o autostradă în sud şi o să-l invit să vină pe DN 6, şi să mergem şi în cursul dimineţii şi al după-amiezii, să vadă exact ce înseamnă trafic şi cât de importantă e autostrada”, a declarat Răzvan Cuc.

Proiectul va fi realizat în parteneriat public-privat, ceea ce va duce la urgentarea lucrărilor.

„A fost scos la licitaţie studiul de fundamentare, va fi finalizat la sfârşitul lunii iulie, în august vom intra cu hotărârea în Guvern, după care în luna septembrie vom scoate atribuirea pentru firma care va veni să construiască”, a adăugat Cuc.

Cel de-al doilea proiect prioritar pentru judeţ este podul peste Dunăre de la Zimnicea-Svishtov.

„Un alt proiect deosebit de important, care se va face, este podul peste Dunăre Zimnicea şi Svishtov. Partea română a urgentat foarte mult acest obiectiv, am avut discuţii cu bulgarii despre acest obiectiv, s-a intrat cu memorandum în Guvern.

Am vorbit cu ministrul Transporturilor din Bulgaria, ei ne-au dat câteva puncte genereale, eu astăzi i-am prezentat doamnei prim-ministru acordul care se va face între Guvernul României şi Guvernul Bulgariei pentru implementarea acestui pod”, a mai spus ministrul.

La finalul conferinței județene, Viorica Dăncilă a convocat toți membrii Guvernului la o discuție, într-o pensiune din apropierea municipiului Alexandria. La discuție au fost prezenți aproape toți miniștrii Cabinetului Dăncilă.

Claudiu DUMITRACHE