ȘJ Teleorman: Rezultatele finale ale Examenului Național de Bacalaureat 2019: 10 elevi de 10

Au fost publicate rezultatele finale ale Examenului Național de Bacalaureat 2019, sesiunea iunie-iulie.

În urma soluționării contestațiilor, promovabilitatea la nivelul județului Teleorman este de 60,79% pentru candidații înscriși din toate promoțiile și 65,61% pentru candidații din seria curentă.

Situația pe probe se prezintă astfel: proba Ea) limba și literatura română- rată de promovare 84,61%; proba Ec), proba obligatorie a profilului- rată de promovare 71,20%; proba Ed), proba la alegere a profilului și specializării- rată de promovare 81,45%.

10 elevi au onorat județul nostru obținând media 10 (zece) la examenul de bacalaureat 2019, sesiunea iunie-iulie: Badea Elena Simona- Colegiul Național „Unirea”, Turnu Măgurele; Bobe Raluca Valentina- Colegiul Național „Unirea”, Turnu Măgurele; Buică Adelina-Patricia- Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”, Alexandria; Florea Laura-Mihaela- Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”, Alexandria; Măican Anca- Colegiul Național „Unirea”, Turnu Măgurele; Neagoe Anca Andreea- Colegiul Național „Anastasescu”, Roșiorii de Vede; Olteanu Cristina Andreea- Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat”, Alexandria; Surdu Adelina Georgiana- Colegiul Național „Anastasescu”, Roșiorii de Vede; Țancu Mihaela-Isabelle- Liceul Teoretic Zimnicea; Voica Bianca Eliza- Colegiul Național „Unirea”, Turnu Măgurele.

După afișarea rezultatelor inițiale, 467 de candidați au depus 674 de contestații, dintre care 192 au fost depuse pentru proba Ea), 272 pentru proba Ec) și 210 pentru proba Ed).

Din cele 674 contestații depuse: pentru 398 de lucrări, nota finală a fost mai mare decât nota inițială; pentru 56 de lucrări, nota finală a fost egală cu nota inițială; pentru 220 de lucrări, nota finală a fost mai mică decât nota inițială.

În ceea ce privește influența notelor contestate asupra mediei finale de bacalaureat, s-a observat că numărul de elevi care au promovat bacalaureatul a crescut de la 1242 la 1296; niciun elev cu medie inițială 6 sau peste 6 nu a avut media finală sub 6.

Potrivit rezultatelor finale obținute de candidații din județul Teleorman în sesiunea iunie-iulie 2019, pe primele trei poziții se situează următoarele licee:

Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria – promovabilitate 93,36%;

Colegiul Național „Unirea” din Turnu Măgurele- promovabilitate 87,90%;

Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria- promovabilitate: 86,11%.

Îi felicităm pe toți elevii teleormăneni care au promovat examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, pe dascălii care i-au pregătit și le dorim succes celor care vor participa la sesiunea din august!

Cornelia RĂDULESCU