Situația copiilor de la Grădinița nr 10 din Alexandria intră pe făgaș normal

După perioada agitată prin care au fost nevoiți să treacă preșcolarii de la Grădinița nr. 10 din Alexandria, din cauza suspendării activității respectivei unități de învățământ, situația intră pe un făgaș normal.

Imediat după minivacanța pe care au avut-o preșcolarii și elevii din clasele I-IV din toată țara în perioada 27 octombrie-5 noiembrie 2018, micuții de la Grădinița nr. 10 din Alexandria și-au început activitatea în cadrul spațiului special amenajat de la Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” din municipiul reședință de județ.

Spunem că situația a revenit la normal pentru copiii de la Grădinița nr. 10, în condițiile în care, în primă fază, mâncarea copiilor era preparată și adusă de la Grădinița ”Ion Creangă” din Alexandria, situată pe strada cu același nume. Nemulțumiți de această situație au fost părinții copiilor care frecventează grădinița în noul spațiu amenajat și cadrele didactice, dar mai ales personalul auxiliar care-și desfășurase activitatea în vechiul sediu al respectivei unități de învățământ, care era în pericol să rămână fără locuri de muncă. Din fericire, prin efortul acestora, dar și cu înțelegerea și aportul autorităților locale, s-a ajuns la concluzia că cel mai bine pentru copii în primul rând, ar fi ca mâncarea să fie preparată în incinta grădiniței amenajată în noul spațiu.

Odată cu rezolvarea acestei situații, putem spune că lucrurile au intrat pe un făgaș normal, copiii, cadrele didactice și personalul auxiliar putând să-și desfășoare activitatea în condiții normale, într-un spațiu curat și fără stresul cauzat de faptul că mâncarea era preparată și adusă din altă locație.

Perioada agitată prin care au fost nevoiți să treacă preșcolarii înscriși la Grădinița nr. 10 din Alexandria, părinții acestora, cadrele și personalul auxiliar din cadrul unității de învățământ s-a declanșat de la începutul acestui an școlar. Încă din prima săptămână, mai mulți copii care au frecventat Grădinița nr. 10 în vechea locație au ajuns la spital din cauza unor simptome precum: durere de burtă, stări de vomă, diaree.

Pentru a depista cauza apariției acestor simptome, DSP Teleorman a demarat o acțiune de control în cadrul unității de învățământ, începând de luni, 17 septembrie 2018. În urma acțiunii de control, DSP Teleorman a luat hotărârea suspendării activității la respectiva unitate de învățământ. Timp de o săptămână copiii au stat acasă, după care și-au continuat activitatea în incinta creșei din cadrul Grădiniței nr. 5 din Alexandria, unde au rămas până la data de 5 noiembrie 2018, când au fost mutați în noua locație amenajată la Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” din municipiul reședință de județ.

M. MEILĂ