Situaţia Cluburilor Sportive Şcolare rămâne în continuare neschimbată

De ceva timp, circulă un zvon, prin care Clubul Sportiv Şcolar va trece de Primăria Alexandria, iar Palatul Copiilor de Consiliul Judeţean, şefii acestor două instituţii care vor suferi unele schimbări s-au tot întrebat, care va fi situaţia, aspect lămurit parţial în urma unei video-conferinţe.
Pe site-ul Camerei Deputaţilor este dezbătut proiectul privind descentralizarea, proiect căruia i se atribuiseră 14 anexe, dintre care, la anexa nr.3 şi nr.11, se făcea referire la situaţia Cluburilor Şcolare Sportive, prin care era stipulată trecerea bugetelor şi a numărului de personal, de la minister la bugetul local, în speţă anexa nr.3, iar la anexa nr.11 era menţionat modul prin care se va face predarea bunurilor.
Informarea verbală cu privire la aceste schimbări, a fost făcută printr-o video-conferinţă în urmă cu o săptămână, unde ministrul de resort, le-a comunicat directorilor Cluburilor Şcolare Sportive şi directorilor de la Palatul Copiilor, care vor fi următoarele schimbări. Dar, după cum spuneam, acest aspect a fost menţionat verbal, aşa că până la emiterea unui act scris privind trecerea Cluburilor Şcolare Sportive în parohia Administraţiei publice Locale, potrivit descentralizării, şi a Palatului Copiilor către Consiliul Judeţean, lucrurile rămân neschimbate.
Modificările sunt preconizate pentru luna ianuarie 2014, atunci când Cluburile Şcolare Sportive vor fi preluate cu patrimoniu, de primărie, iar restul se va face prin transfer bugetar. Banii de la minister vor fi transferaţi la primărie, şi totul va fi OK.
Însă, în condiţiile în care, proiectul de lege prin care CSS va aparţine din punct de vedere metodologic ministerului iar financiar de primărie, nu a fost aprobat, primăria nu poate discuta absolut nimic, fără existenţa vreunui act oficial.
Aşa că lucrurile rămân în continuare neschimbate.

M.M.

About The Author