Simulare fără probleme, la bacalaureat. Rămâne să vedem rezultatele

A doua etapă a simulării Examenului de Bacalaureat demarată în judeţul nostru miercuri, 17 aprilie, s-a desfăşurat fără probleme, în toate unităţile de învăţământ, potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman.
Miercuri, în toate unităţile de învăţământ liceal din judeţ, care au clase terminale, a avut loc prima probă a simulării, la Limba şi literatura română, şi ieri, elevii au fost testaţii la Matematică/Istorie, în funcţie de profil.
Examinarea s-a desfăşurat pe parcursul a trei ore, în intervalul 10:00 – 13:00, la prima probă nefiind eliminat nici un elev, totul decurgând în condiţii normale în ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea.
La această a doua etapă de simulare, subiectele au fost unice la nivel judeţean pentru fiecare disciplină în parte.
Pe această cale, conducerea ISJ Teleorman reaminteşte că evaluarea lucrărilor scrise la simularea Examenului Naţional de Bacalaureat 2013, se realizează în condiţiile prevăzute de Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat 2011, anexă la OMECTS nr. 4479/2010, care este valabilă şi în anul şcolar 2012-2013.
La prima etapă a simulării Examenului de Bacalaureat, desfăşurată în luna februarie a acestui an, liceeni au fost prinşi pe picior greşit, notele obţinute dovedind slaba pregătire sau dezinteresul acestora vis a vis de unul dintre cele mai importante examene ale vieţii. Notele slabe şi foarte slabe obţinute de elevi, cu această ocazie, au dus la o promovabilitate de 30,74 la sută. Conform unei statistici a Inspectoratului Şcolar Judeţean, dintr-un total de 5182 liceeni care au fost prezenţi la simulările la matematică, limba şi literatura română şi istorie, doar 1593 au obţinut note de trecere la toate cele trei materii, majoritatea, 3589 luând note sub 5. Dintre cei care nu au promovat simulările la examenul de bacalaureat, 1680 au picat la matematică, 1749, la limba şi literatura română şi alţi 160 elevi, la istorie. Nota maximă au primit-o doar 13 elevi, după cum urmează: 6 la matematică, 3 la limba şi literatura română şi 4 la istorie.
Simularea desfăşurată în aceste zile este ultima testare a elevilor,până la marele examen ce va avea loc în vară, nu înainte de examinarea la o disciplină la alegere din specializarea absolvită ce se va desfăşura pe 17 mai.

M. Meilă