Şi-a pierdut viaţa, după ce s-a răsturnat cu autocisterna plină cu carburant

Drumul judeţean 504, care face legătura între localităţile Alexandria şi Cernetu, a fost asfaltat în cursul acestui an. Tronsonul are aproximativ 12 kilometri şi nu este foarte circulat. Lucru ce-i determină pe conducătorii auto să profite de ocazie, şi să-şi forţeze destinul, călcând mai apăsat pedala de acceleraţie. Manevră total greşită, întrucât de la reabilitarea drumului şi până în prezent, aici s-au întâmplat deja câteva accidente rutiere.
Unul dintre ele s-a produs chiar ieri, în jurul orelor 6.45, atunci când un tânăr de 25 de ani şi-a pierdut viaţa, după ce s-a răsturnat cu o cisternă plină cu carburant, chiar în apropierea localităţii Cernetu.
Accidentul a fost semnalat pe numărul unic de urgenţă 112, atunci când a fost solicitată şi intervenţia pompierilor militari alexăndreni.
Sosiţi la faţa locului cu trei echipaje de intervenţie, din care unul de tip S.M.U.R.D., un altul de descarcerare şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă, pompierii au constatat că pe marginea carosabilului se afla răsturnată o autocisternă de transport combustibil (benzină şi motorină), iar şoferul, identificat cu iniţialele I.D., în vârstă de 25 de ani, era deja decedat, trupul neînsufleţit aflându-se prins sub cabina autotrenului.
În acest caz, pompierii au luat imediat măsuri de prevenire şi stingere a unui eventual incendiu, deoarece la locul evenimentului s-au produs scurgeri de motorină de la rezervorul autocisternei, cât şi de benzină, de la unul dintre compartimentele acesteia.
Din informaţiile ISU “A.D. Ghica” al judeţului Teleorman, cantitatea de carburant existentă în cisterna dublu compartimentată, a fost de 8 t de benzină şi 23 t de motorină.
După producerea accidentului, la faţa locului, firma transportatoare a trimis la faţa locului o echipă de specialişti şi o autocisternă pentru a se efectua transvazarea carburantului, urmând apoi să se acţioneze cu o automacara pentru repunerea pe carosabil, a autocisternei răsturnate şi scoaterea victimei de sub cabina contorsionată.
Operaţiunea de înlăturare a eventualelor pericole a fost una destul de complicată şi plină de riscuri, întrucât, în jurul orelor 10.30, la faţa locului încă se lucra la eliminarea carburantului din rezervor. Iar după finalizarea acestei operaţiuni s-a trecut şi la scoaterea trupului neînsufleţit din caroseria autocisternei.
La faţa locului s-au aflat şi echipele specializate ale Agenţiei de Protecţie a Mediului şi Comisariatului Judeţean al Gărzii de Naţionale de Mediu, care au luat toate măsurile necesare, ce se impun în astfel de situaţii.
Chiar şi traficul rutier a fost închis, acesta fiind deviat pe o rută ocolitoare.

M.M.