Sesiuni de comunicări dedicate Zilei de 1 Decembrie

În amfiteatrul Şcolii Gimnaziale “Mihai Viteazul” din Alexandria, a avut loc ieri, o sesiune de comunicări denumită “Romanitate şi Latinitate într-o Europă Unită”.
Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Învăţătorilor Teleormăneni al cărei preşedinte este Dănuţ Parpala, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, Casa Corpului Didactic, şi Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul”, gazda evenimentului.
La activitate au participat profesori din învăţământul primar (învăţători), de la nivelul întregului judeţ, iar ca invitat de onoare al evenimentului, a fost istoricul Marius Oprea, preşedinte al Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din România.
La eveniment au fost prezenţi, la masa prezidiului şi Ilie Mihai inspectorul învăţătorilor din cadrul ISJ Teleorman, Elena Tecşor directorul şcolii “Mihai Viteazul”, Claudiu Langa, prodecan al Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii din Piteşti.
Părintele Gelu Popa de la Catedrala “Sfântul Alexandru” din Alexandria, a fost cel care a dat tonul discursurilor, vorbind despre însemnătatea imnului naţional şi continuând cu importanţa zilei de 1 decembrie.
După ce a fost rostită rugăciunea “Tatăl nostru”, s-a dat citire mesajului transmis cu această ocazie de Preasfinţitul Părinte Episcopul Galaction Stângă care a binecuvântat lucrările acestui cvorum.
Cu amănunte despre derularea activităţilor, dar şi despre discursul istoricului Marius Oprea, vom reveni într-o ediţie viitoare.

M.M.