Serviciul de Ambulanţă Teleorman – Creştere semnificativă în cazul afecţiunilor manifestate la copii

În perioada ultimelor trei zile, la Serviciul de Ambulanţă Teleorman au fost semnalate nu mai puţin de 392 de cazuri, din partea persoanelor aflate în dificultate. Faţă de perioada anterioară, diferenţa numărului de intervenţii este dată de un singur caz, aşa că putem vorbi de o constantă a numărului de intervenţii de la o perioadă la alta.
În intervalul ultimelor zile, am semnalat o creştere semnificativă a numărului de afecţiuni manifestate în rândul copiilor. În acest caz, paramedicii Serviciului de Ambulanţă Teleorman, au fost solicitaţi să intervină la nu mai puţin de 39 de cazuri, în care vieţile unor copii au fost puse sub semnul întrebării. Iar gradul de dificultate al copiilor a fost unul mediu, însă în urma intervenţiilor prompte a medicilor specialişti pacienţii sunt în afara oricărui pericol.
Rămânând la acest capitol al creşterii numărului de intervenţii pentru anumite afecţiuni, putem spune că în comparaţie cu perioada anterioară, a mai crescut şi numărul pacienţilor care au avut de suferit în urma unor acte de violenţă, ori a agresiunilor fizice, dar şi în cazul persoanelor identificate cu diabet zaharat.
Cazurile de diabet zaharat au fost în număr de 13, la egalitate cu cele de suicid. Iar cu probleme în urma consumului ridicat de alcool au fost opt persoane, iar alte 10 persoane au avut de suferit în urma violenţelor sau a actelor de agresiune din partea semenilor.
În rest situaţia cazurilor şi a intervenţiilor este dată de un grafic aproape asemănător. În topul intervenţiilor fiind cazurile pacienţilor care acuzau dureri abdominale sau de spate, (44) în această perioadă, urmată de cazurile copiilor bolnavi enumerate mai sus. Durerile puternice de cap s-au manifestate la 38 de pacienţi, iar alţi 28 de pacienţi au avut de suferit în urma unor pierderi bruşte a cunoştinţelor şi a sensibilităţii. Nu trebuie să neglijăm nici cele 24 de cazuri în care pacienţii au manifestat probleme serioase de respiraţie.
Celelalte cazuri pentru care s-a intervenit, au fost date de diverse sincope, sângerări, accidente, dureri toracice, convulsii.

M.M.