Serviciul de Ambulanţă Teleorman – Afecţiunile la copiii, în continuă creştere

În ultimele informaţii emise de Serviciul de Ambulanţă Teleorman, se arată că în intervalul de timp 7 – 10 martie 2014, în judeţul Teleorman paramedicii SAJ au răspuns solicitărilor venite din partea a 411 persoane.
De remarcat faptul că intervenţiile de urgenţă ale ambulanţelor pentru salvarea vieţii unor copii, au rămas în continuare la cote ridicate. În acest interval de timp, la Serviciul de Ambulanţă Teleorman au fost semnalate 38 de cazuri în care copiii au manifestat diverse afecţiuni.
Probabil că, numărul mare al afecţiunilor manifestate la copii a rămas în continuare ridicat datorită virozelor respiratorii care în această perioadă fac tot mai multe victime.
Afecţiunile manifestate la copiii, ocupă locul II în topul intervenţiilor de urgenţă. Pe primul loc rămân în continuare durerile abdominale sau de spate, manifestate în această perioadă la 59 de pacienţi. Iar pe locul III s-au clasat cazurile în care pacienţii au avut de suferit în urma durerilor puternice de cap. În această situaţie au fost 37 de persoane.
Număr crescut al cazurilor a fost dat şi de pacienţii diagnosticaţi cu dificultăţi de respiraţie, valabil pentru alte 30 de persoane.
În urma intervenţiilor, 26 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu temperaturi ridicate, iar alte 16 persoane au avut de suferit în urma pierderii bruşte a cunoştinţei şi a sensibilităţii.
Celelalte cazuri pentru care au intervenit paramedicii S.A.J., au fost date de diversele sincope, stări de ebrietate, violenţă, agresiune, convulsii, diabet zaharat.

M.M.

Despre autor