Semestrul I, la final. Începe vacanța intersemestrială

Astăzi este ultima zi din semestrul I al anului școlar 2018-2019. Începând de luni, 4 ianuarie 2019, elevii din învățământul preuniversitar și preșcolarii intră în vacanța intersemestrială, care durează o săptămână.

În Alexandria, preșcolarii au intrat în vacanță cu două zile mai devreme, după ce DSP Teleorman și ISJ Teleorman au hotărât, miercuri, 30 ianuarie 2019, suspendarea activității în toate grădinițele din municipiul reședință de județ, având în vedere declararea epidemiei de gripă de către Ministerul Sănătății și rata absenteismului de peste 20% în grădinițe, înregistrată în primele zile ale acestei săptămâni. Aceeași situație se înregistrează și în alte unități de învățământ din țară.

După vacanța intersemestrială de o săptămână, cursurile semestrului al doilea încep luni, 11 februarie 2019. Elevii și preșcolarii vor frecventa cursurile până la 20 aprilie, când începe vacanța de primăvară. Aceasta este programată până pe 5 mai, iar vacanța de vară, între 15 iunie-15 septembrie.

Clasele terminale din învățământul liceal încheie anul școlar 2018-2019 în data de 31 mai, iar elevii de clasa a VIII vor încheia anul școlar în data de 7 iunie.

Programul „Şcoala Altfel” se desfășoară în perioada 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor și nu coincide cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale.

Etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare se organizează, în general, în perioada vacanţei de primăvară, potrivit unui calendar specific.

M. MEILĂ