Ședință ordinară a Colegiului Prefectural Teleorman

Membrii Colegiului Prefectural al județului Teleorman se întrunesc în ședință ordinară, astăzi, la ora 11:00, în sala mare de ședințe a Palatului Administrativ. În cadrul ședinței vor fi dezbătute patru puncte aflate pe ordinea de zi.

Primul subiect, un raport cu privire la organizarea și desfășurarea examenelor naționale în anul școlar 2017-2018, va fi prezentat de inspector școlar general al ISJ Teleorman, Valeria Gherghe, după care, col. Marius Stancu, inspectorul șef al ISU ”A.D. Ghica” Teleorman va face o analiză a intervențiilor în situații de urgență cauzate de incendiile de vegetație (miriști). De asemenea, șeful ISU Teleorman va prezenta și o analiză a activității de prevenire a situațiilor de urgență la nivelul unităților de învățământ din județ. Referitor la această analiză, dintr-un document postat pe sitelu Prefecturii Teleorman reiese că acțiunile de control la nivelul unităților de învățământ din județ derulate de inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman s-au desfășurat în perioada 1 ianuarie-14 septembrie 2018, în vederea prevenirii şi reducerii riscurilor de producere a incendiilor, precum şi pentru asigurarea intervenţiei operative pentru limitarea şi stingerea incendiilor. În perioada menționată au fost desfășu

rate 75 controale de prevenire la unităţi de învăţământ, ocazii cu care s-au constatat 544 de deficienţe privind apărarea împotriva incendiilor. Dintre acestea, 23 au fost soluţionate operativ pe perioada controlului.

Pentru neregulile constatate, inspectorii au aplicat sancțiuni contravențional, conform prevederilor legislative în vigoare. Astfel, 535 de deficiențe au fost sancţionate contravenţional, aplicându-se 525 avertismente şi 10 amenzi contravenţionale în cuantum de 8000 lei.

Ultimul punct de pe ordinea de zi este o informare lunară, pe luna august 2018, privind activitatea desfășurată de serviciile publice și instituțiile publice, ai căror conducători sunt membri ai Colegiului Prefectural, despre care va vorbi prefectul Florinel Dumitrescu.

M. MEILĂ